Emekli Maaşlarına Zam Geliyor! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 13.07.2024 - 10:39, Güncelleme: 13.07.2024 - 10:39 5819+ kez okundu.
 

Emekli Maaşlarına Zam Geliyor! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

1.8 milyon emekli için maaş hesaplamaları devam ediyor. Yüzde 24,73'lük artışa rağmen sıfır zam alan emekli için kritik tarih AK Parti tarafından açıklandı.
Ankara kulislerinde dikkat çeken iddialar gündeme geldi. Masada seçeneklerin azalmasıyla birlikte Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en düşük emekli aylığı için 12 bin TL’ye onay verdiği ve rakamın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne gideceği belirtiliyor. İşte detaylar… Türkiye’de 16 milyon emekli için belirlenen maaş zamları açıklandı. Memur emeklileri için yüzde 19,31, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 24,73 oranında zam yapıldı. Ancak 1.8 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, bu artışa rağmen sıfır zam aldı. Bu nedenle, en düşük emekli maaşı düzenlemesi için harekete geçildi. En düşük emekli aylığı 12 bin TL veya 12 bin 500 TL'ye çıkarılacak. 12 bin olan seçenekten 3,2 milyon emekli faydalanacak, diğerinden ise 3,7 milyon emekli faydalanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetimi bu rakamı onayladı. Emekliye yapılacak zam oranlarının önümüzde ki hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağı ve açıklanacağı bekleniyor. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız" dedi. Açıklamanın ardından gözler Ankara’ya çevrildi. Bu kapsamda, çalışmanın bitirilmesinin ardından önümüzdeki hafta yapılacak Kabine Toplantısı sonrası yeni emekli maaş zammının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor. Memur emeklileri, ayın 1'inden itibaren maaş aldıkları için zam henüz onlara yansıtılmadı. Daha sonra farklar ödenecek. SSK emeklileri ise 17'sinden sonra maaş alıyor. Bağ-Kur'luların maaş günleri ise 25'inden sonra başlıyor. Memurlar ise her ayın 15'inde aylıklarını alıyor. Eğer ayın 17’sine kadar bir karar alınmazsa ileri bir tarihte ek ödemelerle emeklilerin farkları hesaplara geçecek. Takvimi ise SGK belirleyecek.
1.8 milyon emekli için maaş hesaplamaları devam ediyor. Yüzde 24,73'lük artışa rağmen sıfır zam alan emekli için kritik tarih AK Parti tarafından açıklandı.

Ankara kulislerinde dikkat çeken iddialar gündeme geldi. Masada seçeneklerin azalmasıyla birlikte Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en düşük emekli aylığı için 12 bin TL’ye onay verdiği ve rakamın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne gideceği belirtiliyor. İşte detaylar…

Türkiye’de 16 milyon emekli için belirlenen maaş zamları açıklandı. Memur emeklileri için yüzde 19,31, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 24,73 oranında zam yapıldı. Ancak 1.8 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, bu artışa rağmen sıfır zam aldı. Bu nedenle, en düşük emekli maaşı düzenlemesi için harekete geçildi.

En düşük emekli aylığı 12 bin TL veya 12 bin 500 TL'ye çıkarılacak. 12 bin olan seçenekten 3,2 milyon emekli faydalanacak, diğerinden ise 3,7 milyon emekli faydalanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetimi bu rakamı onayladı. Emekliye yapılacak zam oranlarının önümüzde ki hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağı ve açıklanacağı bekleniyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız" dedi. Açıklamanın ardından gözler Ankara’ya çevrildi. Bu kapsamda, çalışmanın bitirilmesinin ardından önümüzdeki hafta yapılacak Kabine Toplantısı sonrası yeni emekli maaş zammının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor.

Memur emeklileri, ayın 1'inden itibaren maaş aldıkları için zam henüz onlara yansıtılmadı. Daha sonra farklar ödenecek. SSK emeklileri ise 17'sinden sonra maaş alıyor. Bağ-Kur'luların maaş günleri ise 25'inden sonra başlıyor. Memurlar ise her ayın 15'inde aylıklarını alıyor. Eğer ayın 17’sine kadar bir karar alınmazsa ileri bir tarihte ek ödemelerle emeklilerin farkları hesaplara geçecek. Takvimi ise SGK belirleyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.