Emekliler Hakkını Arıyor!

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 13.06.2024 - 15:38, Güncelleme: 13.06.2024 - 15:44 2169+ kez okundu.
 

Emekliler Hakkını Arıyor!

Emekliler, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında zor günler yaşıyor.
Asgari ücretin altında kalan emekli aylıkları, birçok emekliyi açlık sınırına sürüklüyor. Bu duruma tepki gösteren Emekli Dayanışma Sendikası (EDS), tüm emeklileri hak ve adalet mücadelesine omuz vermeye çağırıyor. Sendika Başkanı Erkan Türüdü, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Arısını aç yaşayıp geri kalanında ölümümüzü beklerken bize hesap ödetiyorlar... Onurumuzu zedeleyip utanç içinde yaşatılırken bize hesap ödetiyorlar... Çay içip, simit yemeye korkarken bize hesap ödetiyorlar... Yaşamadan ölmemizi isterlerken bize hesap ödetiyorlar... İtibarsız emekliler haline getirilerek bize hesap ödetiyorlar.... Adaletsizlik ve haksızlığa uğratılırken bize hesap ödetiyorlar... Tasarruf etmeyi isteyerek ise açlıktan ölüme geçmemizi istiyorlar... Bunları ret ediyoruz... Sorumlusu bizler değiliz... Bize layık görülenleri kendilerine iade etmek zorundayız başka çaremiz yok. Çünkü bizler bu ülkenin asli, asil emekçileri emeklileriyiz. Tasarruf etmesi gerekenleri bütün halkımız biliyor... Nelerden yapılması gerektiğini biliyor. Kimse boş sözler ve vaatlere inanmıyor. Tasarruf etmemiz bir yana bütün birikimler bizimdir. En az emekli aylığının asgari ücret olarak belirlenmesi çağrısı hatadır. Her emekli onurlu bir geçim için yeterli aylığa kavuşmalıdır. Yoksulluk başka türlü yakamızı bırakmayacaktır. Bize ait olanı vermek zorundalar, ellerinden almak zorundayız... Mutluluk kendi ellerimizdedir, mutluluk kendi kararlarımızla bize dönebilir”
Emekliler, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında zor günler yaşıyor.

Asgari ücretin altında kalan emekli aylıkları, birçok emekliyi açlık sınırına sürüklüyor. Bu duruma tepki gösteren Emekli Dayanışma Sendikası (EDS), tüm emeklileri hak ve adalet mücadelesine omuz vermeye çağırıyor.

Sendika Başkanı Erkan Türüdü, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Arısını aç yaşayıp geri kalanında ölümümüzü beklerken bize hesap ödetiyorlar... Onurumuzu zedeleyip utanç içinde yaşatılırken bize hesap ödetiyorlar... Çay içip, simit yemeye korkarken bize hesap ödetiyorlar... Yaşamadan ölmemizi isterlerken bize hesap ödetiyorlar... İtibarsız emekliler haline getirilerek bize hesap ödetiyorlar.... Adaletsizlik ve haksızlığa uğratılırken bize hesap ödetiyorlar... Tasarruf etmeyi isteyerek ise açlıktan ölüme geçmemizi istiyorlar... Bunları ret ediyoruz... Sorumlusu bizler değiliz... Bize layık görülenleri kendilerine iade etmek zorundayız başka çaremiz yok. Çünkü bizler bu ülkenin asli, asil emekçileri emeklileriyiz. Tasarruf etmesi gerekenleri bütün halkımız biliyor... Nelerden yapılması gerektiğini biliyor. Kimse boş sözler ve vaatlere inanmıyor. Tasarruf etmemiz bir yana bütün birikimler bizimdir. En az emekli aylığının asgari ücret olarak belirlenmesi çağrısı hatadır. Her emekli onurlu bir geçim için yeterli aylığa kavuşmalıdır. Yoksulluk başka türlü yakamızı bırakmayacaktır. Bize ait olanı vermek zorundalar, ellerinden almak zorundayız... Mutluluk kendi ellerimizdedir, mutluluk kendi kararlarımızla bize dönebilir”

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.