EMEP: “Okullar açılıyor, sorunlar yumağı büyüyor”

SİYASET (YH) - Yıldız Haber | 10.09.2024 - 10:06, Güncelleme: 10.09.2024 - 10:06 2997 kez okundu.
 

EMEP: “Okullar açılıyor, sorunlar yumağı büyüyor”

Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin, okulların her yıl geçmişi aratacak biçimde sorunları büyüyerek açıldığını söyledi.
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, eğitimin kamu hizmetinden de çıkarıldığını belirten EMEP İl Temsilcisi Halit Keskin, “Eğitimin her aşaması paralı hale getirildi. Devlet desteğinin özel okul şirketlerine veriliyor; kamu okullarında giderler velilerden karşılanıyor. Öğrenciler okula aç geliyor, iktidar her tarafa krediler, teşvikler dağıtıyor; vergi afları çıkarıyor ama öğrenciye bir öğün yemek vermeye kaynak ayırmıyor.  İktidarın attığı her adım, okulların tamamıyla paralı hale getirmeye yönelik. Öğretmenler mutsuz, öğrenci mutsuz, veli mutsuz. Böyle bir durumda kaliteli, sağlıklı eğitim beklenemez. Sorumlusu da sistem ve iktidardır.” dedi. Eğitimin içeriği de bozuldu Eğitimin sürekli hale getirilen değişikliklerle bozulduğunu söyleyen Keskin, “Her Bakan değiştiğinde sistem değişikliğine gidiliyordu. Şimdi her gün sistemle oynanarak onarılamayacak hale getiriliyor. Bilimsellikten uzaklaşılarak zorunlu seçmeli derslerle eğitimin içeriği hurafelerle dolduruluyor. MESEM’le çocuklar, güvencesiz işçi haline getirildi. Öğretmen ataması yapmayarak ÇEDES programlarıyla okullara imamlar girdi; projeler kapsamında öğrencilere dini eğitim verilmeye başlandı. Zorunlu seçmeli dersler temel ders haline getirilerek bilimsellikten uzaklaşıldı.” dedi. Mücadele şart Yaşanan gerçeklik nedeniyle eğitimin demokratikleşmesiyle iktidarın demokratik halk iktidarı olması arasında bütünsellik oluştuğunu vurgulayan Keskin, “Eğitimdeki gericileşme, ticarileşme, demokratiklikten ve bilimsellikten uzaklaşmanın artması nedeniyle iktidar mücadelesiyle eğitimin demokratikleşmesinin bir arada yürütülmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Bu nedenle tüm demokrasi güçlerini birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Öğrencilerimize, velilerimize ve tüm eğitim emekçilerimize hakları için verdikleri mücadelede başarı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.” dedi.  
Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin, okulların her yıl geçmişi aratacak biçimde sorunları büyüyerek açıldığını söyledi.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, eğitimin kamu hizmetinden de çıkarıldığını belirten EMEP İl Temsilcisi Halit Keskin, “Eğitimin her aşaması paralı hale getirildi. Devlet desteğinin özel okul şirketlerine veriliyor; kamu okullarında giderler velilerden karşılanıyor. Öğrenciler okula aç geliyor, iktidar her tarafa krediler, teşvikler dağıtıyor; vergi afları çıkarıyor ama öğrenciye bir öğün yemek vermeye kaynak ayırmıyor.  İktidarın attığı her adım, okulların tamamıyla paralı hale getirmeye yönelik.

Öğretmenler mutsuz, öğrenci mutsuz, veli mutsuz. Böyle bir durumda kaliteli, sağlıklı eğitim beklenemez. Sorumlusu da sistem ve iktidardır.” dedi.

Eğitimin içeriği de bozuldu

Eğitimin sürekli hale getirilen değişikliklerle bozulduğunu söyleyen Keskin, “Her Bakan değiştiğinde sistem değişikliğine gidiliyordu. Şimdi her gün sistemle oynanarak onarılamayacak hale getiriliyor. Bilimsellikten uzaklaşılarak zorunlu seçmeli derslerle eğitimin içeriği hurafelerle dolduruluyor. MESEM’le çocuklar, güvencesiz işçi haline getirildi. Öğretmen ataması yapmayarak ÇEDES programlarıyla okullara imamlar girdi; projeler kapsamında öğrencilere dini eğitim verilmeye başlandı. Zorunlu seçmeli dersler temel ders haline getirilerek bilimsellikten uzaklaşıldı.” dedi.

Mücadele şart

Yaşanan gerçeklik nedeniyle eğitimin demokratikleşmesiyle iktidarın demokratik halk iktidarı olması arasında bütünsellik oluştuğunu vurgulayan Keskin, “Eğitimdeki gericileşme, ticarileşme, demokratiklikten ve bilimsellikten uzaklaşmanın artması nedeniyle iktidar mücadelesiyle eğitimin demokratikleşmesinin bir arada yürütülmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Bu nedenle tüm demokrasi güçlerini birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Öğrencilerimize, velilerimize ve tüm eğitim emekçilerimize hakları için verdikleri mücadelede başarı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.