Erişilebilirlik Atölyesi’nde Web Erişilebilirlik Eğitimi verildi

YAŞAM 12.06.2021 - 15:44, Güncelleme: 12.06.2021 - 15:44 2122+ kez okundu.
 

Erişilebilirlik Atölyesi’nde Web Erişilebilirlik Eğitimi verildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “Erişilebilirlik Atölyeleri” konseptiyle “erişilebilirlik” konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalarını ‘dijital erişim’ konusunda sürdürdü.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ilki  gerçekleştirilen eğitim ile web sayfalarının erişilebilir olarak tasarlanması ve mevcut kamu kurumu web sayfalarının erişilebilir hale getirilmesi ve konu ile ilgili farkındalık oluşturuldu. Bilgi ve iletişim teknolojileri alanlarında erişilebilirliğin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen eğitimde “Web Erişilebilirliği nedir?”, “Web Erişilebilirliği Paydaşları kimlerdir?”, “Web Erişilebilirliği Standart ve Rehber Kuralları nelerdir?” ve “Web Erişilebilirliği Değerlendirme yöntemleri nelerdir?” başlıkları altında bilgilendirme yapıldı. Erişilebilirlik Atölyeleri:Web Erişilebilirlik Eğitimleri programında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, Erişilebilirlik Atölyelerinin ikinci başlığı olacak şekilde web erişilebilirliği eğitimini başlattıklarını ifade etti. Bakanlık olarak ilk erişilebilir web sitesi belgesi almaya talip olduklarını belirten Koç, “Web sitemizin erişilebilirlik açısından eksiklerini giderdik, standartlarımızı tekrar gözden geçirdik. İlk belgeyi almayı hedefliyoruz” dedi. Erişilebilirlikte dünyayı takip ediyoruz Engelliler konusunda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Orhan Koç, 2005 yılında çıkan kanun, 2007 yılında BM’nin engellilerle ilgili sözleşme imzalanmasının, tüm kamu kurumlarının çıkarılan mevzuatlara göre ikincil mevzuatları hayata geçiyor olmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Erişilebilirlik konusunda kat edilecek mesafenin olduğuna vurgu yapan Koç, “Gelişmiş ülkeleri ve bütün uluslararası uygulamaları yakından takip ediyoruz. Uluslararası kuruluşlar da takibimizde. Bu konuda yeni fikirler var mı diye yakından takip ederek hayata geçirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Medeniyetimizin ne kadar farklı olduğunu dünyaya gösterdik Yaşanan pandemi sürecinin bir takım yeni gerçeklikleri ortaya çıkardığını belirten Koç şunları söyledi: “ Ülke olarak pandemide büyük sınav verdik. Dünyaya tekrar medeniyetimizin ne kadar farklı olduğunu ortaya koyacak güzel örnekler çıkardık. Vefa Sosyal Destek Programı bunun en güzel örneği. 84 milyon vatandaşımız bir vücut oldu. ‘Hadi’ dediğiz zaman engellisinden yaşlısına, ihtiyacı olan herkese hiçbir bir şey beklemeden gönüllülük için hizmet üretmesinin dünyada eşi benzeri yok. Bunun bir planı, stratejisi yoktu. Sadece çağrıydı.”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “Erişilebilirlik Atölyeleri” konseptiyle “erişilebilirlik” konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalarını ‘dijital erişim’ konusunda sürdürdü.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ilki  gerçekleştirilen eğitim ile web sayfalarının erişilebilir olarak tasarlanması ve mevcut kamu kurumu web sayfalarının erişilebilir hale getirilmesi ve konu ile ilgili farkındalık oluşturuldu.

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanlarında erişilebilirliğin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen eğitimde “Web Erişilebilirliği nedir?”, “Web Erişilebilirliği Paydaşları kimlerdir?”, “Web Erişilebilirliği Standart ve Rehber Kuralları nelerdir?” ve “Web Erişilebilirliği Değerlendirme yöntemleri nelerdir?” başlıkları altında bilgilendirme yapıldı.

Erişilebilirlik Atölyeleri:Web Erişilebilirlik Eğitimleri programında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, Erişilebilirlik Atölyelerinin ikinci başlığı olacak şekilde web erişilebilirliği eğitimini başlattıklarını ifade etti. Bakanlık olarak ilk erişilebilir web sitesi belgesi almaya talip olduklarını belirten Koç, “Web sitemizin erişilebilirlik açısından eksiklerini giderdik, standartlarımızı tekrar gözden geçirdik. İlk belgeyi almayı hedefliyoruz” dedi.

Erişilebilirlikte dünyayı takip ediyoruz

Engelliler konusunda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Orhan Koç, 2005 yılında çıkan kanun, 2007 yılında BM’nin engellilerle ilgili sözleşme imzalanmasının, tüm kamu kurumlarının çıkarılan mevzuatlara göre ikincil mevzuatları hayata geçiyor olmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Erişilebilirlik konusunda kat edilecek mesafenin olduğuna vurgu yapan Koç, “Gelişmiş ülkeleri ve bütün uluslararası uygulamaları yakından takip ediyoruz. Uluslararası kuruluşlar da takibimizde. Bu konuda yeni fikirler var mı diye yakından takip ederek hayata geçirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Medeniyetimizin ne kadar farklı olduğunu dünyaya gösterdik

Yaşanan pandemi sürecinin bir takım yeni gerçeklikleri ortaya çıkardığını belirten Koç şunları söyledi: “ Ülke olarak pandemide büyük sınav verdik. Dünyaya tekrar medeniyetimizin ne kadar farklı olduğunu ortaya koyacak güzel örnekler çıkardık. Vefa Sosyal Destek Programı bunun en güzel örneği. 84 milyon vatandaşımız bir vücut oldu. ‘Hadi’ dediğiz zaman engellisinden yaşlısına, ihtiyacı olan herkese hiçbir bir şey beklemeden gönüllülük için hizmet üretmesinin dünyada eşi benzeri yok. Bunun bir planı, stratejisi yoktu. Sadece çağrıydı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.