Esbaş aşçıları uluslararası yarışmada madalyaları topladı

GÜNDEM 13.02.2024 - 10:13, Güncelleme: 13.02.2024 - 10:13 3591+ kez okundu.
 

Esbaş aşçıları uluslararası yarışmada madalyaları topladı

Alanya Belediyesi ile Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği iş birliğinde düzenlenen ‘8. Gastronomi Alanya Uluslararası Yemek Yarışması’na 6 kategoride katılan ESBAŞ aşçıları, yarışmadan 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile döndüler.
Yarışmanın en önemli kategorisi olan ‘Altın Kepçe Yılın Altın Şefi’ yarışmasında 3.’ lük kupasını da ESBAŞ ekibi kazandı. Alanya’da düzenlenen yarışmada, aralarında Bulgaristan, Rusya, Fas, Tunus ve İran’ın da olduğu, 12 ülkeden toplam 560 yarışmacı ile yarışan ESBAŞ aşçılarının hazırladığı Granyözün Yolculuğu, Akdeniz Ahengi, Falez ve Lalin isimli yemekler, juri üyelerinden büyük beğeni alarak, altın, gümüş ve bronz madalyalarla ödüllendirildi.   Şefleri Ahmet Çavuşoğlu ve Nur Biçimveren Ertaş yönetiminde yarışmaya hazırlanan ESBAŞ ekibi, Görkem Karip, Ahmet Sıray, Aydın Özçelik, Deniz Demirer, Mert Ersan’dan oluştu.   Gastronomi sektörünün toplu yemek, restoran, fas food ve catering gibi tüm alt kategorilerinde hizmet veren ESBAŞ Gıda İşletmeleri, geçmiş yıllarda da katıldığı uluslararası ve ulusal yarışmalardan 4 altın madalya kazanmıştı.  Firma, çalışanlarının ESBAŞ mutfağından öğrendiklerini, gastronomi bilimi ile birleştirerek yetkinliklerini arttırabilmesi için bu tür yemek yarışmalarına katılımı teşvik ediyor.  ESBAŞ’ta Yemeğin 14 Bin Yıllık Tarihi Sergileniyor  Ege Serbest Bölgesinde günde 25 binden fazla kişiye yemek üreten ESBAŞ Gıda İşletmeleri A.Ş., Türkiye’nin en modern yemek üretim tesislerinden birini işletiyor. Yalın üretim felsefesi ve teknikleri ile planlama süreci tam otonom yönetilen ESBAŞ Gıda Üretim Farikasında, insanın ilk çağlarından günümüze yemek kültüründe yaşanan değişikliklerin yazılı ve görsel materyallerle anlatıldığı ‘ESBAŞ Gastronomi Sergi Alanı’ da bulunuyor. Sergi alanında, insanlığın ateşi kullanmaya başlamasıyla birlikte ilkel beslenme alışkanlıklarında ne tür değişiklikler olduğundan, pişirme ile başlayan beslenme alışkanlıklarının ilkel dönemde kadın-erkek rollerinde yarattığı değişikliğe, mutfak kavramının oluşmasını sağlayan etkenlere ve toplu yemek üretiminin ilk nerede başladığına dair, yemeğin tarihçesini çok geniş perspektifte sergileniyor.
Alanya Belediyesi ile Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği iş birliğinde düzenlenen ‘8. Gastronomi Alanya Uluslararası Yemek Yarışması’na 6 kategoride katılan ESBAŞ aşçıları, yarışmadan 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile döndüler.

Yarışmanın en önemli kategorisi olan ‘Altın Kepçe Yılın Altın Şefi’ yarışmasında 3.’ lük kupasını da ESBAŞ ekibi kazandı. Alanya’da düzenlenen yarışmada, aralarında Bulgaristan, Rusya, Fas, Tunus ve İran’ın da olduğu, 12 ülkeden toplam 560 yarışmacı ile yarışan ESBAŞ aşçılarının hazırladığı Granyözün Yolculuğu, Akdeniz Ahengi, Falez ve Lalin isimli yemekler, juri üyelerinden büyük beğeni alarak, altın, gümüş ve bronz madalyalarla ödüllendirildi.  

Şefleri Ahmet Çavuşoğlu ve Nur Biçimveren Ertaş yönetiminde yarışmaya hazırlanan ESBAŞ ekibi, Görkem Karip, Ahmet Sıray, Aydın Özçelik, Deniz Demirer, Mert Ersan’dan oluştu.  

Gastronomi sektörünün toplu yemek, restoran, fas food ve catering gibi tüm alt kategorilerinde hizmet veren ESBAŞ Gıda İşletmeleri, geçmiş yıllarda da katıldığı uluslararası ve ulusal yarışmalardan 4 altın madalya kazanmıştı. 

Firma, çalışanlarının ESBAŞ mutfağından öğrendiklerini, gastronomi bilimi ile birleştirerek yetkinliklerini arttırabilmesi için bu tür yemek yarışmalarına katılımı teşvik ediyor. 

ESBAŞ’ta Yemeğin 14 Bin Yıllık Tarihi Sergileniyor 

Ege Serbest Bölgesinde günde 25 binden fazla kişiye yemek üreten ESBAŞ Gıda İşletmeleri A.Ş., Türkiye’nin en modern yemek üretim tesislerinden birini işletiyor.

Yalın üretim felsefesi ve teknikleri ile planlama süreci tam otonom yönetilen ESBAŞ Gıda Üretim Farikasında, insanın ilk çağlarından günümüze yemek kültüründe yaşanan değişikliklerin yazılı ve görsel materyallerle anlatıldığı ‘ ESBAŞ Gastronomi Sergi Alanı’ da bulunuyor. Sergi alanında, insanlığın ateşi kullanmaya başlamasıyla birlikte ilkel beslenme alışkanlıklarında ne tür değişiklikler olduğundan, pişirme ile başlayan beslenme alışkanlıklarının ilkel dönemde kadın-erkek rollerinde yarattığı değişikliğe, mutfak kavramının oluşmasını sağlayan etkenlere ve toplu yemek üretiminin ilk nerede başladığına dair, yemeğin tarihçesini çok geniş perspektifte sergileniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.