EÜ Tusaş İleri Araştırmalar Laboratuvarı” Hizmette!

GÜNDEM 12.11.2023 - 12:53, Güncelleme: 12.11.2023 - 12:53 4608+ kez okundu.
 

EÜ Tusaş İleri Araştırmalar Laboratuvarı” Hizmette!

Ege Üniversitesi ile savunma ve havacılık ekosisteminin vizyoner kurumu Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) iş birliğinde kurulan “Ege Üniversitesi TUSAŞ İleri Kaplamalar, İnce Filmler ve Yüzey Araştırmaları Laboratuvarı” düzenlenen törenle açıldı.
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümünde kurulan laboratuvarın açılışına Rektör Prof. Dr. Budak, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özkan Altay, Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç, TUSAŞ yetkilileri, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite-sanayi iş birliğine yeni bir boyut kazandıran Ege Modelimizle hayata geçirdiğimiz örnek projelerimiz, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımız sayesinde ülkemizin yerli ve milli sanayi hamlesine güçlü katkılar sunuyoruz. Üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarımız kapsamında açtığımız bu yeni laboratuvarda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii mühendislerinin geliştirdiği özgün platformlarda kullanılacak ileri Ar-Ge çözümlerinin akademisyen ve öğrencilerimizle birlikte geliştirilecek olması bizleri gururlandırıyor. Araştırma Laboratuvarımızda, radar absorbe eden malzemelerin geliştirilmesinden, nanomalzemelerin hazırlanması ve karakterizasyonu, optik sert film formülasyonu ve üretim süreçlerinin belirlenmesine kadar yerli ve millî teknoloji geliştirme çalışmaları gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Üniversite -sanayi iş birliğini geliştirmek için yeni adımlar atıyoruz TUSAŞ’da 100’ün üzerinde Ege Üniversitesi mezunu mühendisin bulunduğunu söyleyen Dr. Özkan Altay, “ 2018-2019 öğrenim döneminde 23 proje, 12 üniversite ve 84 öğrenci ile başladığımız LIFT UP programı, bugün itibari ile 355 proje, 65 üniversite ve binin üzerindeki öğrenciye ulaşmış durumdadır. Bu yıl TUSAŞ olarak bir yenilik yaptık. Öğrencilere yönelik ilk açık inovasyon programımız olan Hangar Kampüs İnovasyon Programını başlattık. Bu kapsamda, TUSAŞ İnovasyon portalı üzerinden ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki üniversite öğrencilerimizden havacılıkta karbon azaltımı konusunda yenilikçi iş fikirleri toplandı. Programda 82 ekip halinde, 58 farklı üniversiteden fikir gönderen toplam 209 öğrenci yer aldı” dedi.
Ege Üniversitesi ile savunma ve havacılık ekosisteminin vizyoner kurumu Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) iş birliğinde kurulan “Ege Üniversitesi TUSAŞ İleri Kaplamalar, İnce Filmler ve Yüzey Araştırmaları Laboratuvarı” düzenlenen törenle açıldı.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümünde kurulan laboratuvarın açılışına Rektör Prof. Dr. Budak, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özkan Altay, Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç, TUSAŞ yetkilileri, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite-sanayi iş birliğine yeni bir boyut kazandıran Ege Modelimizle hayata geçirdiğimiz örnek projelerimiz, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımız sayesinde ülkemizin yerli ve milli sanayi hamlesine güçlü katkılar sunuyoruz. Üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarımız kapsamında açtığımız bu yeni laboratuvarda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii mühendislerinin geliştirdiği özgün platformlarda kullanılacak ileri Ar-Ge çözümlerinin akademisyen ve öğrencilerimizle birlikte geliştirilecek olması bizleri gururlandırıyor. Araştırma Laboratuvarımızda, radar absorbe eden malzemelerin geliştirilmesinden, nanomalzemelerin hazırlanması ve karakterizasyonu, optik sert film formülasyonu ve üretim süreçlerinin belirlenmesine kadar yerli ve millî teknoloji geliştirme çalışmaları gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Üniversite -sanayi iş birliğini geliştirmek için yeni adımlar atıyoruz

TUSAŞ’da 100’ün üzerinde Ege Üniversitesi mezunu mühendisin bulunduğunu söyleyen Dr. Özkan Altay, “ 2018-2019 öğrenim döneminde 23 proje, 12 üniversite ve 84 öğrenci ile başladığımız LIFT UP programı, bugün itibari ile 355 proje, 65 üniversite ve binin üzerindeki öğrenciye ulaşmış durumdadır. Bu yıl TUSAŞ olarak bir yenilik yaptık. Öğrencilere yönelik ilk açık inovasyon programımız olan Hangar Kampüs İnovasyon Programını başlattık. Bu kapsamda, TUSAŞ İnovasyon portalı üzerinden ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki üniversite öğrencilerimizden havacılıkta karbon azaltımı konusunda yenilikçi iş fikirleri toplandı. Programda 82 ekip halinde, 58 farklı üniversiteden fikir gönderen toplam 209 öğrenci yer aldı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.