Fındık Alarmı! Sahil Yolu Fındık Pazarı Oluşturularak Giresun Fındığının Sorunu Çözülecek mi?

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 04.07.2024 - 17:55, Güncelleme: 04.07.2024 - 18:03 4300+ kez okundu.
 

Fındık Alarmı! Sahil Yolu Fındık Pazarı Oluşturularak Giresun Fındığının Sorunu Çözülecek mi?

Dünyanın en kaliteli fındığı olarak bilinen Giresun Fındığı, ne yazık ki yeteri kadar pazarlanamıyor.
Her sezon fiyat sorunu yaşanan ve üreticinin elinden zararına çıkan fındık, alivrecilere geçiyor. Bölgede yeteri kadar değer görmeyen ve satış alanları oluşturulmayan fındık, her sezon sorunlar yaşamaya devam ediyor. Giresun'un Bulancak ilçesinde faaliyet gösteren butik işletmeler, sahil yolu boyunca fındık satış alanları oluşturarak, Çorum Leblebicileri gibi fındığı pazarlamak istiyorlar. İşletmeciler, yetkililere çağrıda bulunarak, "Sahil yolu boyunca oluşturulacak, turların araçlarını park ederek alışveriş yapabileceği alanlar istiyoruz. Fındığımızı kendimiz pazarlayarak değerini artırmak istiyoruz. Bu işletmelere destek olunması ile fındık değer bulacaktır" dediler. Fındık Üreticileri çağrıda bulundu! Fındık üreticileri ve işletmeciler, ürünlerinin hak ettiği değeri bulması ve doğrudan pazarlanabilmesi için yetkililerden destek bekliyor. Sahil yolu boyunca fındık satış alanları oluşturulması, hem yerel ekonomiye katkı sağlayacak hem de fındığın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını artıracak. Giresun fındığı, dünya çapında tanınan bir kaliteye sahip olmasına rağmen yeterince pazarlanamaması nedeniyle Bulancak'ta sahil yolu boyunca oluşturulacak satış alanları, fındığın hak ettiği değeri bulmasına ve üreticilerin zarar etmeden satış yapabilmesine olanak sağlayacak. İşletmeciler ve üreticiler, yetkililerden bu konuda destek bekliyor.
Dünyanın en kaliteli fındığı olarak bilinen Giresun Fındığı, ne yazık ki yeteri kadar pazarlanamıyor.

Her sezon fiyat sorunu yaşanan ve üreticinin elinden zararına çıkan fındık, alivrecilere geçiyor. Bölgede yeteri kadar değer görmeyen ve satış alanları oluşturulmayan fındık, her sezon sorunlar yaşamaya devam ediyor.

Giresun'un Bulancak ilçesinde faaliyet gösteren butik işletmeler, sahil yolu boyunca fındık satış alanları oluşturarak, Çorum Leblebicileri gibi fındığı pazarlamak istiyorlar. İşletmeciler, yetkililere çağrıda bulunarak, "Sahil yolu boyunca oluşturulacak, turların araçlarını park ederek alışveriş yapabileceği alanlar istiyoruz. Fındığımızı kendimiz pazarlayarak değerini artırmak istiyoruz. Bu işletmelere destek olunması ile fındık değer bulacaktır" dediler.

Fındık Üreticileri çağrıda bulundu!

Fındık üreticileri ve işletmeciler, ürünlerinin hak ettiği değeri bulması ve doğrudan pazarlanabilmesi için yetkililerden destek bekliyor. Sahil yolu boyunca fındık satış alanları oluşturulması, hem yerel ekonomiye katkı sağlayacak hem de fındığın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını artıracak.

Giresun fındığı, dünya çapında tanınan bir kaliteye sahip olmasına rağmen yeterince pazarlanamaması nedeniyle Bulancak'ta sahil yolu boyunca oluşturulacak satış alanları, fındığın hak ettiği değeri bulmasına ve üreticilerin zarar etmeden satış yapabilmesine olanak sağlayacak. İşletmeciler ve üreticiler, yetkililerden bu konuda destek bekliyor.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.