Fındık için işbirliği yapacaklar

GÜNDEM 17.10.2023 - 14:24, Güncelleme: 17.10.2023 - 15:12 20341+ kez okundu.
 

Fındık için işbirliği yapacaklar

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar'ı makamında ağırladı.
Görüşmede, fındık tarımında yaşanan gelişmeler ve fındık kahverengi kokarcası ile mücadele konusunda işbirliği ve saha çalışmaları ele alındı. Bölük, görüşmede yaptığı açıklamada; "Fındık, Giresun'un ve ülkemizin en önemli tarım ürünlerinden biridir. Bu nedenle, fındık tarımının geliştirilmesi için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. Fındık Araştırma Enstitüsü ile yaptığımız görüşmede, fındık tarımında yaşanan gelişmeler ve fındık kahverengi kokarcası ile mücadele konusunda işbirliği ve saha çalışmaları konusunda önemli istişarelerde bulunduk. Özellikle ilimizde fındık tarımında büyük tehdit oluşturacak kahverengi kokarca konusunda fındık araştırma enstitüsünün diğer araştırma enstitülerinin yapmış olduğu biyolojik mücadelede konularında birlikte çalıştıklarının bilgisini edindik. İlimizdeki fındık ile ilgili kurum ve kuruluşların bu zararlı hususundaki önleyici faaliyetleri ve bilinçli çalışmaları için kendilerine ve personeline teşekkür ediyoruz." dedi. Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar da Giresun Ticaret Borsası ile işbirliğinin fındık tarımı için önemli olduğunu belirterek; "Giresun Ticaret Borsası, fındık tarımı konusunda önemli çalışmalar yürütmektedir. Fındık kahverengi kokarcası ile mücadele konusunda da Borsa ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyarız. İlimizdeki fındık üreticilerimizin bu zararlıdan korunması için tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.  
Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar'ı makamında ağırladı.

Görüşmede, fındık tarımında yaşanan gelişmeler ve fındık kahverengi kokarcası ile mücadele konusunda işbirliği ve saha çalışmaları ele alındı.

Bölük, görüşmede yaptığı açıklamada; "Fındık, Giresun'un ve ülkemizin en önemli tarım ürünlerinden biridir. Bu nedenle, fındık tarımının geliştirilmesi için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. Fındık Araştırma Enstitüsü ile yaptığımız görüşmede, fındık tarımında yaşanan gelişmeler ve fındık kahverengi kokarcası ile mücadele konusunda işbirliği ve saha çalışmaları konusunda önemli istişarelerde bulunduk. Özellikle ilimizde fındık tarımında büyük tehdit oluşturacak kahverengi kokarca konusunda fındık araştırma enstitüsünün diğer araştırma enstitülerinin yapmış olduğu biyolojik mücadelede konularında birlikte çalıştıklarının bilgisini edindik. İlimizdeki fındık ile ilgili kurum ve kuruluşların bu zararlı hususundaki önleyici faaliyetleri ve bilinçli çalışmaları için kendilerine ve personeline teşekkür ediyoruz." dedi.

Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar da Giresun Ticaret Borsası ile işbirliğinin fındık tarımı için önemli olduğunu belirterek; " Giresun Ticaret Borsası, fındık tarımı konusunda önemli çalışmalar yürütmektedir. Fındık kahverengi kokarcası ile mücadele konusunda da Borsa ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyarız. İlimizdeki fındık üreticilerimizin bu zararlıdan korunması için tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

 

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.