Fuarın en ilginç lezzeti! Baldan dönere yoğun ilgi

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.10.2024 - 16:57, Güncelleme: 26.10.2024 - 16:57 1804 kez okundu.
 

Fuarın en ilginç lezzeti! Baldan dönere yoğun ilgi

Ordu’da düzenlenen ve Yeni Ordu Stadı kapalı otoparkında açılışı yapılan ‘Arıcılık ve Arı Ürünleri Fuarı’ 28 firmanın katılımıyla yoğun ilgi gördü.
27 Ekim tarihine kadar devam edecek olan fuarda, en dikkat çeken ürünlerden biri ise baldan yapılan döner oldu. Ordu Arıcılar Birliği standında sergilenen bal döner, kristalleşmesi bir yılı bulan doğal bal ile hazırlanarak küçük külahlar içinde katılımcılara ikram edildi. Bu özel sunumla, gerçek balın kristalleşme süreci hakkında da bilgilendirme yapıldı. “Bal Döneri Yoğun İlgi Gördü” Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, Ordu’da ilk kez böyle bir fuarın düzenlendiğini ve gelecekte bu etkinliği geleneksel hale getireceklerini belirtti. Çiftçi, bal dönerin ilgi gördüğünü ifade ederek, “Bal döner, doğal balın kristalleşmiş hali. Arıcılarımızın doğadan sofraya ulaştırdığı bu değerli besin, kristalleşmiş haliyle tüketiciye sunuldu. Amacımız, kristalize olan balın gerçek bal olduğunu göstermekti ve gerçekten de ilgi çekti,” dedi. “Gerçek Bal Kristalize Olur” Et dönerine benzer şekilde hazırlanan bal döner hakkında konuşan Çiftçi, “Balın her hali faydalıdır, ancak kristalleşmiş hali de ayrı bir tüketim keyfi sunar. Gerçek bal mutlaka kristalize olur, bu da içerdiği polen miktarına göre 3 aydan itibaren başlar,” ifadelerini kullandı. Fuarda bal döner tadan ziyaretçiler ise bu özel lezzetin kıvamını ve tadını beğendiklerini, akışkan bala göre daha yoğun bir tat sunduğunu dile getirdiler.  
Ordu’da düzenlenen ve Yeni Ordu Stadı kapalı otoparkında açılışı yapılan ‘Arıcılık ve Arı Ürünleri Fuarı’ 28 firmanın katılımıyla yoğun ilgi gördü.

27 Ekim tarihine kadar devam edecek olan fuarda, en dikkat çeken ürünlerden biri ise baldan yapılan döner oldu. Ordu Arıcılar Birliği standında sergilenen bal döner, kristalleşmesi bir yılı bulan doğal bal ile hazırlanarak küçük külahlar içinde katılımcılara ikram edildi. Bu özel sunumla, gerçek balın kristalleşme süreci hakkında da bilgilendirme yapıldı.

“Bal Döneri Yoğun İlgi Gördü”

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, Ordu’da ilk kez böyle bir fuarın düzenlendiğini ve gelecekte bu etkinliği geleneksel hale getireceklerini belirtti. Çiftçi, bal dönerin ilgi gördüğünü ifade ederek, “Bal döner, doğal balın kristalleşmiş hali. Arıcılarımızın doğadan sofraya ulaştırdığı bu değerli besin, kristalleşmiş haliyle tüketiciye sunuldu. Amacımız, kristalize olan balın gerçek bal olduğunu göstermekti ve gerçekten de ilgi çekti,” dedi.

“Gerçek Bal Kristalize Olur”

Et dönerine benzer şekilde hazırlanan bal döner hakkında konuşan Çiftçi, “Balın her hali faydalıdır, ancak kristalleşmiş hali de ayrı bir tüketim keyfi sunar. Gerçek bal mutlaka kristalize olur, bu da içerdiği polen miktarına göre 3 aydan itibaren başlar,” ifadelerini kullandı.

Fuarda bal döner tadan ziyaretçiler ise bu özel lezzetin kıvamını ve tadını beğendiklerini, akışkan bala göre daha yoğun bir tat sunduğunu dile getirdiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.