Giresun, Bektaş Yaylası'nda 200 Koyun ile Mahsur Kaldılar!

YAŞAM (YH) - Yıldız Haber | 21.10.2024 - 11:03, Güncelleme: 21.10.2024 - 11:03 2883 kez okundu.
 

Giresun, Bektaş Yaylası'nda 200 Koyun ile Mahsur Kaldılar!

Giresun'a bağlı Bektaş Yaylası'nda, kar yağışının ani bir şekilde bastırmasıyla birlikte, çoban Hayri Çetin ve eşi, 200 koyunu ile birlikte mahsur kaldı.
21 Ekim 2024 Pazartesi günü bölgede yaşanan ani hava değişimi nedeniyle yaylada zor durumda kalan çift, kar yağışının etkisiyle yayladan inemedi. Bektaş Yaylası, yaz aylarında Giresun ve çevresindeki birçok çoban ve hayvancılıkla uğraşan kişi için ideal bir otlatma alanı olarak bilinirken, bu yıl erken gelen kar yağışı hayvan sahiplerini zor durumda bıraktı. Hayri Çetin ve eşi, hava koşulları nedeniyle yayladan ayrılmayı planladıkları sırada aniden bastıran kar fırtınası nedeniyle yolların kapanmasıyla yaylada mahsur kaldı. Çiftin yaylada zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi verdiği öğrenilirken, koyunlarını korumak ve hayvanların aç kalmasını engellemek için yoğun çaba sarf eden Hayri Çetin, komşu yayla sakinlerinden ve yetkililerden yardım bekliyor.
Giresun'a bağlı Bektaş Yaylası'nda, kar yağışının ani bir şekilde bastırmasıyla birlikte, çoban Hayri Çetin ve eşi, 200 koyunu ile birlikte mahsur kaldı.

21 Ekim 2024 Pazartesi günü bölgede yaşanan ani hava değişimi nedeniyle yaylada zor durumda kalan çift, kar yağışının etkisiyle yayladan inemedi.

Bektaş Yaylası, yaz aylarında Giresun ve çevresindeki birçok çoban ve hayvancılıkla uğraşan kişi için ideal bir otlatma alanı olarak bilinirken, bu yıl erken gelen kar yağışı hayvan sahiplerini zor durumda bıraktı. Hayri Çetin ve eşi, hava koşulları nedeniyle yayladan ayrılmayı planladıkları sırada aniden bastıran kar fırtınası nedeniyle yolların kapanmasıyla yaylada mahsur kaldı.

Çiftin yaylada zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi verdiği öğrenilirken, koyunlarını korumak ve hayvanların aç kalmasını engellemek için yoğun çaba sarf eden Hayri Çetin, komşu yayla sakinlerinden ve yetkililerden yardım bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.