Giresun ekibi Afyon’da zafer coşkusunu yaşattı!

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 31.08.2024 - 13:56, Güncelleme: 31.08.2024 - 14:03 2215 kez okundu.
 

Giresun ekibi Afyon’da zafer coşkusunu yaşattı!

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 102. yıldönümü nedeniyle, Afyonkarahisar’ın İscehisar Doğanlar Köyü’nde bulunan Giresun Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi.
Törende, Kurtuluş Savaşı'nda büyük kahramanlık göstererek Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde şehit olan Giresunlular kabirleri başında anıldı. Tören kapsamında, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları içeriğinde düzenlenen Zafer Halk Oyunları Festivali'ne Giresun Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları ekibi de katıldı. Katılımcılar tarafından beğeniyle izlenen Giresun Belediyesi ekibi tam not aldı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ise, Giresun Belediyesi Halk Oyunları ekibini makamında kabul etti. Başkan Köksal, katılımlarından dolayı ekibe teşekkür ederek, günün anısına Atatürk tablosu hediye etti. Kurtuluş Savaşı'nda Giresun'dan gönüllü olarak yola çıkan ve 42 ile 47. alayları oluşturan askerlerden 14'ünün mezarının bulunduğu, Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Doğanlar Köyü’ndeki Giresunlular Şehitliği'nde her yıl resmi anma töreni düzenleniyor. Kendi şehri dışında şehitliği bulunan tek il olan ve Cumhuriyet mücadelesinde her zaman ön saflarda yer alan Giresun şehitlerini daima gururla anıyor.
Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 102. yıldönümü nedeniyle, Afyonkarahisar’ın İscehisar Doğanlar Köyü’nde bulunan Giresun Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi.

Törende, Kurtuluş Savaşı'nda büyük kahramanlık göstererek Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde şehit olan Giresunlular kabirleri başında anıldı.

Tören kapsamında, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları içeriğinde düzenlenen Zafer Halk Oyunları Festivali'ne Giresun Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları ekibi de katıldı. Katılımcılar tarafından beğeniyle izlenen Giresun Belediyesi ekibi tam not aldı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ise, Giresun Belediyesi Halk Oyunları ekibini makamında kabul etti. Başkan Köksal, katılımlarından dolayı ekibe teşekkür ederek, günün anısına Atatürk tablosu hediye etti.

Kurtuluş Savaşı'nda Giresun'dan gönüllü olarak yola çıkan ve 42 ile 47. alayları oluşturan askerlerden 14'ünün mezarının bulunduğu, Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Doğanlar Köyü’ndeki Giresunlular Şehitliği'nde her yıl resmi anma töreni düzenleniyor.

Kendi şehri dışında şehitliği bulunan tek il olan ve Cumhuriyet mücadelesinde her zaman ön saflarda yer alan Giresun şehitlerini daima gururla anıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.