Giresun İl Özel İdaresi Dereli'de Yeni Öğretmenevi İnşaatına Başladı

EĞİTİM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 01.10.2024 - 11:49, Güncelleme: 01.10.2024 - 11:49 3402 kez okundu.
 

Giresun İl Özel İdaresi Dereli'de Yeni Öğretmenevi İnşaatına Başladı

2020 yılında Giresun’un Dereli ilçesinde yaşanan sel felaketinde büyük hasar gören öğretmenevi, yeniden inşa ediliyor.
Giresun İl Özel İdaresi, sel sonrası yıkılan Dereli Öğretmenevi'nin yerine yenisinin yapımı için çalışmalara başladı. Kazı çalışmaları ve çevre istinat duvarlarının tamamlandığı projede inşaat hızla devam ediyor. Toplam maliyeti 39 milyon lira olan yeni Dereli Öğretmenevi, 4 katlı ve 2 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesiyle finanse edilen projenin 2025 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. Yeni öğretmenevi, modern yapısıyla öğretmenlere ve misafirlere hizmet verecek. Proje, sel afetinde büyük kayıplar yaşayan Dereli halkı için de önemli bir adım olarak görülüyor.    
2020 yılında Giresun’un Dereli ilçesinde yaşanan sel felaketinde büyük hasar gören öğretmenevi, yeniden inşa ediliyor.

Giresun İl Özel İdaresi, sel sonrası yıkılan Dereli Öğretmenevi'nin yerine yenisinin yapımı için çalışmalara başladı. Kazı çalışmaları ve çevre istinat duvarlarının tamamlandığı projede inşaat hızla devam ediyor.

Toplam maliyeti 39 milyon lira olan yeni Dereli Öğretmenevi, 4 katlı ve 2 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesiyle finanse edilen projenin 2025 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Yeni öğretmenevi, modern yapısıyla öğretmenlere ve misafirlere hizmet verecek. Proje, sel afetinde büyük kayıplar yaşayan Dereli halkı için de önemli bir adım olarak görülüyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.