Giresun'a 300 kişilik öğrenci yurdu yapılıyor!

YAŞAM (YH) - Yıldız Haber | 09.09.2024 - 17:47, Güncelleme: 09.09.2024 - 17:47 4157 kez okundu.
 

Giresun'a 300 kişilik öğrenci yurdu yapılıyor!

AK Parti Giresun Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ali Temür, Tirebolu ilçesine yapılacak 300 kişilik öğrenci yurduna ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.
Temür, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda, Tirebolu’ya kazandırılacak bu projeyle ilgili detayları paylaştı. Temür’ün açıklamasına göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından 3 Nisan 2024 tarihinde yapılan ihale kapsamında, Tirebolu ilçesinde 300 kişilik öğrenci yurdunun yapımına başlanacak. Proje, 294.921.000,00 TL (KDV hariç) bütçe ile gerçekleştirilecek ve zemin+5 katlı betonarme yapı olarak inşa edilecek. Projede Neler Var? Giresun Tirebolu 300 Kişilik Öğrenci Yurdu, 9.955,17 metrekare arsa üzerinde, 3.831,05 metrekare bina oturum alanında ve 14.312,09 metrekare toplam inşaat alanında inşa edilecek. Yurt binasında sosyal tesisler, teknik blok, yönetim binası, kız ve erkek yurt blokları, etüd odaları, atölye çalışma odaları ve mescitler gibi çeşitli birimler bulunacak. Yurtta ayrıca, 213 kişilik çok amaçlı bir konferans salonu, 144 kişilik iki yemekhane, tribünlü bir spor sahası, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, pergolalar, gazebolar ve otopark alanları da yer alacak. Kız öğrenci bloğunda 51 oda ve 6 engelli öğrenci odası, erkek öğrenci bloğunda ise 51 oda ve 6 engelli öğrenci odası bulunacak. Toplamda 318 öğrenciye hizmet verecek olan yurt, fiziki olarak %16 seviyesine gelmiş durumda ve yapım süreci hızla devam ediyor. Tamamlanma Tarihi ve Teşekkür Söz konusu öğrenci yurdunun 7 Temmuz 2025 tarihinde tamamlanarak yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin kullanımına sunulması planlanıyor. Temür, projeye verdiği desteklerden ötürü Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a teşekkürlerini ileterek, “Bu değerli projeyi şehrimize kazandırmak için emeği geçen herkese minnettarız. Yeni öğrenci yurdumuzun, Tirebolu ve çevresindeki öğrencilerimiz ile tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  
AK Parti Giresun Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ali Temür, Tirebolu ilçesine yapılacak 300 kişilik öğrenci yurduna ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.

Temür, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda, Tirebolu’ya kazandırılacak bu projeyle ilgili detayları paylaştı.

Temür’ün açıklamasına göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından 3 Nisan 2024 tarihinde yapılan ihale kapsamında, Tirebolu ilçesinde 300 kişilik öğrenci yurdunun yapımına başlanacak.

Proje, 294.921.000,00 TL (KDV hariç) bütçe ile gerçekleştirilecek ve zemin+5 katlı betonarme yapı olarak inşa edilecek.

Projede Neler Var?

Giresun Tirebolu 300 Kişilik Öğrenci Yurdu, 9.955,17 metrekare arsa üzerinde, 3.831,05 metrekare bina oturum alanında ve 14.312,09 metrekare toplam inşaat alanında inşa edilecek.

Yurt binasında sosyal tesisler, teknik blok, yönetim binası, kız ve erkek yurt blokları, etüd odaları, atölye çalışma odaları ve mescitler gibi çeşitli birimler bulunacak. Yurtta ayrıca, 213 kişilik çok amaçlı bir konferans salonu, 144 kişilik iki yemekhane, tribünlü bir spor sahası, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, pergolalar, gazebolar ve otopark alanları da yer alacak.

Kız öğrenci bloğunda 51 oda ve 6 engelli öğrenci odası, erkek öğrenci bloğunda ise 51 oda ve 6 engelli öğrenci odası bulunacak. Toplamda 318 öğrenciye hizmet verecek olan yurt, fiziki olarak %16 seviyesine gelmiş durumda ve yapım süreci hızla devam ediyor.

Tamamlanma Tarihi ve Teşekkür

Söz konusu öğrenci yurdunun 7 Temmuz 2025 tarihinde tamamlanarak yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin kullanımına sunulması planlanıyor.

Temür, projeye verdiği desteklerden ötürü Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a teşekkürlerini ileterek, “Bu değerli projeyi şehrimize kazandırmak için emeği geçen herkese minnettarız. Yeni öğrenci yurdumuzun, Tirebolu ve çevresindeki öğrencilerimiz ile tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.