Giresun'da 94 kişilik ekipten trafik kazasına anında müdahale

ASAYİŞ (YH) - Yıldız Haber | 19.09.2024 - 10:23, Güncelleme: 19.09.2024 - 12:49 1254 kez okundu.
 

Giresun'da 94 kişilik ekipten trafik kazasına anında müdahale

Giresun'un Dereli yolu üzerinde, trafik kazalarına karşı farkındalığı artırmak ve acil durum ekiplerinin yetkinliğini pekiştirmek amacıyla...
Geniş çaplı bir tatbikat gerçekleştirildi. Giresun Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde yapılan bu tatbikatta, 94 kişilik bir ekip zincirleme trafik kazasına etkili bir müdahale sergiledi. AFAD, UMKE, İHH, ATAK, itfaiye, MEM AKUB, Çotanak Off Road, polis ve sağlık ekiplerinin katıldığı tatbikat, gerçek bir kazayı aratmayan sahnelerle dikkat çekti. Senaryoya göre, Dereli yolu üzerinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında bir araç Aksu Deresi'ne uçtu. Araçta sıkışan ağır yaralılar ve derede kaybolan vatandaşlar için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, kazaya müdahale edebilmek için yolu ulaşıma kapatarak, sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale etmesine olanak sağladı. Yaralılar hastaneye sevk edilirken, hastane bahçesinde kurulan triyaj çadırında tedavi altına alındı. AFAD'dan Tatbikat Açıklaması Giresun AFAD Şube Müdür Vekili Yücel Hendekçi, tatbikatla ilgili yaptığı açıklamada, “AFAD'ın koordinesinde, sivil toplum kuruluşlarının ortak kabiliyetini artırmak ve Hastane Afet Planı kapsamında gerçekleştirilen bir tatbikattı. Senaryoya göre, zincirleme trafik kazasında 19 kişi yaralandı, 4 kişi dereye fırlayarak kayboldu. Bu tür durumlara karşı hazırlıklı olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.  
Giresun'un Dereli yolu üzerinde, trafik kazalarına karşı farkındalığı artırmak ve acil durum ekiplerinin yetkinliğini pekiştirmek amacıyla...

Geniş çaplı bir tatbikat gerçekleştirildi. Giresun Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde yapılan bu tatbikatta, 94 kişilik bir ekip zincirleme trafik kazasına etkili bir müdahale sergiledi.

AFAD, UMKE, İHH, ATAK, itfaiye, MEM AKUB, Çotanak Off Road, polis ve sağlık ekiplerinin katıldığı tatbikat, gerçek bir kazayı aratmayan sahnelerle dikkat çekti. Senaryoya göre, Dereli yolu üzerinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında bir araç Aksu Deresi'ne uçtu. Araçta sıkışan ağır yaralılar ve derede kaybolan vatandaşlar için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, kazaya müdahale edebilmek için yolu ulaşıma kapatarak, sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale etmesine olanak sağladı. Yaralılar hastaneye sevk edilirken, hastane bahçesinde kurulan triyaj çadırında tedavi altına alındı.

AFAD'dan Tatbikat Açıklaması

Giresun AFAD Şube Müdür Vekili Yücel Hendekçi, tatbikatla ilgili yaptığı açıklamada, “AFAD'ın koordinesinde, sivil toplum kuruluşlarının ortak kabiliyetini artırmak ve Hastane Afet Planı kapsamında gerçekleştirilen bir tatbikattı. Senaryoya göre, zincirleme trafik kazasında 19 kişi yaralandı, 4 kişi dereye fırlayarak kayboldu. Bu tür durumlara karşı hazırlıklı olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.