Giresun'da Fındık Fiyatları Düşüşte, TMO'ya Yoğun İlgi

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 28.09.2024 - 18:07, Güncelleme: 28.09.2024 - 18:46 1241 kez okundu.
 

Giresun'da Fındık Fiyatları Düşüşte, TMO'ya Yoğun İlgi

Giresun'da fındık fiyatlarının 120 liraya gerilemesiyle birlikte, vatandaşlar TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) alım noktalarına akın etti.
Fındık üreticileri, piyasalardaki olumsuz koşullar nedeniyle ürünlerini TMO’ya satmayı tercih ederken, TMO 50 randıman fındık için 132 lira fiyat açıklamıştı. Bugün Bulancak TMO alım noktasında yaklaşık 60 aracın bulunduğu öğrenildi. Üreticiler, fiyatların düşmesiyle birlikte TMO'nun sunduğu fiyatı değerlendirerek, ürünlerini güvence altına almak istiyor. Özellikle piyasada yaşanan belirsizlikler ve fiyat dalgalanmaları, üreticilerin TMO'ya yönelmesini artırıyor. Yetkililer, bu durumun fındık üreticileri için büyük bir fırsat olduğunu ve TMO'nun alım fiyatlarının, piyasa koşullarına göre avantaj sağladığını belirtiyor. Fındık üreticileri, TMO'nun destekleyici politikalarından faydalanarak, yaşanan olumsuz piyasa koşullarında ayakta kalmayı hedefliyor. Vatandaşların TMO'ya gösterdiği bu yoğun ilgi, piyasa dinamiklerinin nasıl değiştiğinin ve fındık sektöründeki zorlukların bir yansıması olarak öne çıkıyor.
Giresun'da fındık fiyatlarının 120 liraya gerilemesiyle birlikte, vatandaşlar TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) alım noktalarına akın etti.

Fındık üreticileri, piyasalardaki olumsuz koşullar nedeniyle ürünlerini TMO’ya satmayı tercih ederken, TMO 50 randıman fındık için 132 lira fiyat açıklamıştı.

Bugün Bulancak TMO alım noktasında yaklaşık 60 aracın bulunduğu öğrenildi. Üreticiler, fiyatların düşmesiyle birlikte TMO'nun sunduğu fiyatı değerlendirerek, ürünlerini güvence altına almak istiyor. Özellikle piyasada yaşanan belirsizlikler ve fiyat dalgalanmaları, üreticilerin TMO'ya yönelmesini artırıyor.

Yetkililer, bu durumun fındık üreticileri için büyük bir fırsat olduğunu ve TMO'nun alım fiyatlarının, piyasa koşullarına göre avantaj sağladığını belirtiyor. Fındık üreticileri, TMO'nun destekleyici politikalarından faydalanarak, yaşanan olumsuz piyasa koşullarında ayakta kalmayı hedefliyor.

Vatandaşların TMO'ya gösterdiği bu yoğun ilgi, piyasa dinamiklerinin nasıl değiştiğinin ve fındık sektöründeki zorlukların bir yansıması olarak öne çıkıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.