Giresun’da sıfır atık hamlesi!

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 03.09.2024 - 14:13, Güncelleme: 03.09.2024 - 16:36 2036 kez okundu.
 

Giresun’da sıfır atık hamlesi!

Giresun Belediyesi’ne bağlı İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin öncülüğünde başlattığı kapsamlı çevre projelerine bir yenisini daha ekledi.
Bu kapsamda, belediyenin araç filosuna katılan yeni Mobil Sıfır Atık Toplama Aracı, hızla hizmete alındı ve şehir genelinde atık toplama faaliyetlerine başladı. Giresun’un çeşitli bölgelerinde biriken atıklar, bu araçla toplanarak geri dönüşüm merkezlerine ulaştırılıyor. Özellikle vatandaşların lavabolara dökerek çevreye zarar verdiği atık yağların toplanması konusunda büyük bir hassasiyet gösteriliyor. Bilindiği gibi, lavaboya dökülen 1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletebiliyor. Bu yüzden, belediye olarak atık yağların toplanması ve lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim edilmesi büyük önem taşıyor. Belediye yetkilileri, çevreye duyarlı Giresun halkına teşekkür ederken, vatandaşların bu konuda daha bilinçli olmaları için çağrıda bulunarak, “Atık yağlarınızı lavaboya dökmeyin, biriktirip bize teslim edin. Hep birlikte, daha temiz ve yaşanabilir bir Giresun için çalışalım. Bu süreç, çevremizin korunmasına ve doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılmasına büyük katkı sağlıyor” ifadeleri kullanıldı. Öte yandan Giresun Belediyesi’nin başlattığı bu uygulama, şehirde büyük bir memnuniyetle karşılandı. Çevre bilincine sahip vatandaşlar, bu tür projelerin devam etmesi gerektiğini belirterek, belediyeye destek verdiklerini ifade etti.
Giresun Belediyesi’ne bağlı İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin öncülüğünde başlattığı kapsamlı çevre projelerine bir yenisini daha ekledi.

Bu kapsamda, belediyenin araç filosuna katılan yeni Mobil Sıfır Atık Toplama Aracı, hızla hizmete alındı ve şehir genelinde atık toplama faaliyetlerine başladı.

Giresun’un çeşitli bölgelerinde biriken atıklar, bu araçla toplanarak geri dönüşüm merkezlerine ulaştırılıyor. Özellikle vatandaşların lavabolara dökerek çevreye zarar verdiği atık yağların toplanması konusunda büyük bir hassasiyet gösteriliyor.

Bilindiği gibi, lavaboya dökülen 1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletebiliyor. Bu yüzden, belediye olarak atık yağların toplanması ve lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim edilmesi büyük önem taşıyor.

Belediye yetkilileri, çevreye duyarlı Giresun halkına teşekkür ederken, vatandaşların bu konuda daha bilinçli olmaları için çağrıda bulunarak, “Atık yağlarınızı lavaboya dökmeyin, biriktirip bize teslim edin. Hep birlikte, daha temiz ve yaşanabilir bir Giresun için çalışalım. Bu süreç, çevremizin korunmasına ve doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılmasına büyük katkı sağlıyor” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Giresun Belediyesi’nin başlattığı bu uygulama, şehirde büyük bir memnuniyetle karşılandı. Çevre bilincine sahip vatandaşlar, bu tür projelerin devam etmesi gerektiğini belirterek, belediyeye destek verdiklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.