Giresun'da su baskınlarına karşı önlem!

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 01.10.2024 - 10:25, Güncelleme: 01.10.2024 - 10:34 336 kez okundu.
 

Giresun'da su baskınlarına karşı önlem!

Giresun Belediyesi tarafından, Güre Ortaokulu ve Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi bölgesinde uzun yıllardır müdahale edilmeyen soruna el atıldı.
Bu kapsamda, Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmayla birlikte söz konusu bölgede bulunan menfezin içerisinde ve çevresinde yer alan toprak ve ağaç yığıntılar temizleniyor. Yapılan çalışmayla birlikte faal hale gelecek olan menfez sayesinde aşırı yağışlarda yaşanabilecek olan su baskınlarının da önüne geçilecek. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yetkilileri, bu tip çalışmalara devam edeceklerini belirterek: “Şehrimiz bol yağış alan bir bölge. Dolayısıyla da yağışlarla birlikte istenmeyen su baskınları ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Ayrıca ihtiyaç duyulan bölgelerde yağmur suyu kanalı çalışması da yürütüyoruz” denildi.
Giresun Belediyesi tarafından, Güre Ortaokulu ve Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi bölgesinde uzun yıllardır müdahale edilmeyen soruna el atıldı.

Bu kapsamda, Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmayla birlikte söz konusu bölgede bulunan menfezin içerisinde ve çevresinde yer alan toprak ve ağaç yığıntılar temizleniyor.

Yapılan çalışmayla birlikte faal hale gelecek olan menfez sayesinde aşırı yağışlarda yaşanabilecek olan su baskınlarının da önüne geçilecek.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yetkilileri, bu tip çalışmalara devam edeceklerini belirterek: “Şehrimiz bol yağış alan bir bölge. Dolayısıyla da yağışlarla birlikte istenmeyen su baskınları ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Ayrıca ihtiyaç duyulan bölgelerde yağmur suyu kanalı çalışması da yürütüyoruz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.