Giresunlu üreticilerin fındığı kurutmak için adresi bu yıl da Şebinkarahisar oldu

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 15.09.2024 - 16:23, Güncelleme: 15.09.2024 - 13:59 5170+ kez okundu.
 

Giresunlu üreticilerin fındığı kurutmak için adresi bu yıl da Şebinkarahisar oldu

GİRESUN (AA) - ​​​​​​​Giresun'da fındık üreticileri, bu yıl da ürünlerini kurutmak için hava sıcaklığının daha yüksek, yağışın ise az olduğu Şebinkarahisar ilçesini tercih etti.Geçen ay başlayan hasat sonrası fındığını kurutma aşamasına geçen üreticiler, bu işlem için geniş alanlar ve uygun hava şartlarına dikkat ediyor.Eylülle birlikte yağışların arttığı sahil kesimine alternatif yerler arayan üreticiler, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sezon da çoğunlukla 110 kilometre uzaklıktaki Şebinkarahisar ilçesini tercih etti.İlçedeki güneşli havayı fırsat bilen fındık üreticileri, yol kenarları ve boş alanlara serdikleri fındıklarını kurutuyor.Dereli ilçesinden Şebinkarahisar'a gelen üretici Mehmet Kurt, AA muhabirine, sahil kesiminde bir haftadır devam eden yağışlar nedeniyle Şebinkarahisar'ı tercih ettiklerini söyledi.Fındığı daha erken kurutmak istediğini dile getiren Kurt, şöyle konuştu:"Benim fındığı kurutup İstanbul'a dönmem gerekiyordu. Daha çabuk kuruması için Şebinkarahisar'a geldik. Gün içinde sahil kesimlerinde güneşi zor görüyoruz. Bu şartlarda fındık 1 haftada kurumuyor. Yerin yoksa o da zor oluyor. Şebinkarahisar'da 2,5 günde işimizi halledip köyümüze dönüyoruz."Kurt, bu yıl rekolteden memnun olduğunu belirterek, "Yaklaşık 300 rakımdan sonra fındık rekoltesi iyi. 15 dönüm yerimden çok şükür 2 tonun üzerinde fındık aldım. Geçen yıl aynı yerden 700 kilogram fındık almıştım." dedi.​​​​​​​

GİRESUN (AA) - ​​​​​​​Giresun'da fındık üreticileri, bu yıl da ürünlerini kurutmak için hava sıcaklığının daha yüksek, yağışın ise az olduğu Şebinkarahisar ilçesini tercih etti.

Geçen ay başlayan hasat sonrası fındığını kurutma aşamasına geçen üreticiler, bu işlem için geniş alanlar ve uygun hava şartlarına dikkat ediyor.

Eylülle birlikte yağışların arttığı sahil kesimine alternatif yerler arayan üreticiler, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sezon da çoğunlukla 110 kilometre uzaklıktaki Şebinkarahisar ilçesini tercih etti.

İlçedeki güneşli havayı fırsat bilen fındık üreticileri, yol kenarları ve boş alanlara serdikleri fındıklarını kurutuyor.

Dereli ilçesinden Şebinkarahisar'a gelen üretici Mehmet Kurt, AA muhabirine, sahil kesiminde bir haftadır devam eden yağışlar nedeniyle Şebinkarahisar'ı tercih ettiklerini söyledi.

Fındığı daha erken kurutmak istediğini dile getiren Kurt, şöyle konuştu:

"Benim fındığı kurutup İstanbul'a dönmem gerekiyordu. Daha çabuk kuruması için Şebinkarahisar'a geldik. Gün içinde sahil kesimlerinde güneşi zor görüyoruz. Bu şartlarda fındık 1 haftada kurumuyor. Yerin yoksa o da zor oluyor. Şebinkarahisar'da 2,5 günde işimizi halledip köyümüze dönüyoruz."

Kurt, bu yıl rekolteden memnun olduğunu belirterek, "Yaklaşık 300 rakımdan sonra fındık rekoltesi iyi. 15 dönüm yerimden çok şükür 2 tonun üzerinde fındık aldım. Geçen yıl aynı yerden 700 kilogram fındık almıştım." dedi.​​​​​​​

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.