Giresunlu vekil, meclis kürsüsünde ne dedi?

SİYASET (YH) - Yıldız Haber | 04.07.2024 - 14:37, Güncelleme: 04.07.2024 - 14:37 8362+ kez okundu.
 

Giresunlu vekil, meclis kürsüsünde ne dedi?

MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde partisi adına mecliste söz aldı.
Milletvekili Konal, “Egemenlik olgusunu yalnızca kara parçaları üzerinde veya bir devletin toprakları üzerinde algılamak büyük bir yanılgıdır. Tarihten bugüne özellikle su yolu taşımacılığının ülkeler arası yapılmaya başlandığından bu yana karada olduğu gibi egemenlik mücadelesi için büyük savaşlar denizlerde de olmuştur; öyle ki hem dünya hem Türk tarihi deniz savaşlarıyla doludur. Bu vesileyle, Türk denizciliği için gerçek bir dönüm noktası olan Türk kara sularımızdaki egemenliğimizin ve bağımsızlığın sembolü 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nı kutluyorum” dedi. Kanun teklifi üzerine konuşan Konal, “Bu kanun teklifi ulaştırma, denizcilik, haberleşme alanlarında dengeli, erişilebilir, ekonomik ve güvenli hizmet anlayışıyla toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine ve ülke kalkınmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir; bu amaç doğrultusunda birçok önemli düzenleme içermektedir. Bu kanun teklifiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına liman, iskele ve kıyı yapılarında gemilere verilen hizmetlere yönelik taban ve tavan ücretleri belirleme yetkisi verilmektedir. Bu düzenlemeyle liman işletmeleri ve gemi sahiplerinin ticari menfaatleri gözetilerek sürdürülebilir bir rekabet ortamı yaratılması amaçlanmıştır. Liman hizmetlerinde taban ve tavan ücretlerinin belirlenmesi hizmet kalitesinin yükseltilmesine ve rekabetin adil bir şekilde sağlanmasına katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda, demirleme ücretlerinin döner sermaye işletmesi hesabına yatırılması ve bu miktarın yüzde 50’sinin hazineye aktarılması hususu düzenlenmiştir. Bu düzenlemeyle liman işletmelerin mali yapısının güçlendirilmesi ve kamuya sağlanacak ek gelirlerle denizcilik sektörünün desteklenmesi hedeflenmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak deniz ticaretinin ülkemizin stratejik ve ekonomik gücünü artıran bir unsur olduğuna inanıyoruz. Bu düzenlemeyle, limanlarımızın uluslararası standartlarda hizmet verebilmesi için gerekli altyapı ve hizmet kalitesinin sağlanacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.    
MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde partisi adına mecliste söz aldı.

Milletvekili Konal, “Egemenlik olgusunu yalnızca kara parçaları üzerinde veya bir devletin toprakları üzerinde algılamak büyük bir yanılgıdır. Tarihten bugüne özellikle su yolu taşımacılığının ülkeler arası yapılmaya başlandığından bu yana karada olduğu gibi egemenlik mücadelesi için büyük savaşlar denizlerde de olmuştur; öyle ki hem dünya hem Türk tarihi deniz savaşlarıyla doludur. Bu vesileyle, Türk denizciliği için gerçek bir dönüm noktası olan Türk kara sularımızdaki egemenliğimizin ve bağımsızlığın sembolü 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Kanun teklifi üzerine konuşan Konal, “Bu kanun teklifi ulaştırma, denizcilik, haberleşme alanlarında dengeli, erişilebilir, ekonomik ve güvenli hizmet anlayışıyla toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine ve ülke kalkınmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir; bu amaç doğrultusunda birçok önemli düzenleme içermektedir. Bu kanun teklifiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına liman, iskele ve kıyı yapılarında gemilere verilen hizmetlere yönelik taban ve tavan ücretleri belirleme yetkisi verilmektedir. Bu düzenlemeyle liman işletmeleri ve gemi sahiplerinin ticari menfaatleri gözetilerek sürdürülebilir bir rekabet ortamı yaratılması amaçlanmıştır. Liman hizmetlerinde taban ve tavan ücretlerinin belirlenmesi hizmet kalitesinin yükseltilmesine ve rekabetin adil bir şekilde sağlanmasına katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda, demirleme ücretlerinin döner sermaye işletmesi hesabına yatırılması ve bu miktarın yüzde 50’sinin hazineye aktarılması hususu düzenlenmiştir. Bu düzenlemeyle liman işletmelerin mali yapısının güçlendirilmesi ve kamuya sağlanacak ek gelirlerle denizcilik sektörünün desteklenmesi hedeflenmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak deniz ticaretinin ülkemizin stratejik ve ekonomik gücünü artıran bir unsur olduğuna inanıyoruz. Bu düzenlemeyle, limanlarımızın uluslararası standartlarda hizmet verebilmesi için gerekli altyapı ve hizmet kalitesinin sağlanacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.