Giresun’un Gururu... Mete Gazoz, Dünya Şampiyonu oldu!
Giresun’un Gururu... Mete Gazoz, Dünya Şampiyonu oldu!
Giresunlu hemşehrimiz Mete Gazoz, Almanya’da düzenlenen Okçuluk Dünya Şampiyonasında; klasik yay branşında altın madalya kazanarak Dünya Şampiyonu oldu.
Hyundai Okçuluk Dünya Kupası finalinde Kanada’dan Eric Peters'ı 6-4 mağlup eden sporcumuz, altın madalyanın sahibi oldu!
Mete Gazoz Kimdir?
1999 yılında Giresunlu bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Babası, eski millî okçu Metin Gazoz, annesi İstanbul Okçuluk Kulübü başkanı Meral Gazoz'dur. Mete Gazoz okçuluğa 2010 yılında başladı. Yüzme, basketbol, resim ve piyano ile ilgilenerek okçuluk ile ilgili becerilerini geliştirmeye devam ediyor.
2020 Tokyo Olimpiyat Şampiyonu oldu
Milli okçu Mete Gazoz 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda final maçında, İtalyan Mauro Nespoli’yi yenerek olimpiyat şampiyonu olmuştu.
Giresun HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.