Giresun'un o ilçesinde "maviyemiş" yetiştirilecek

YAŞAM (YH) - Yıldız Haber | 07.06.2024 - 11:06, Güncelleme: 07.06.2024 - 11:22 7597 kez okundu.
 

Giresun'un o ilçesinde "maviyemiş" yetiştirilecek

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen...
"Maviyemiş Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi" kapsamında, Eynesil’de toplam 2 dekar alanda yetiştirilmek üzere 500 adet fidan dağıtıldı. Espiye İlçe Kaymakamı Erkut Pamuk, çiftçilere fidanlarını teslim ederken; Espiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emrah Tomruk ise Maviyemiş fidanlarının bakımı ve dikimi konusunda bilgilendirme yaptı. Yaban mersini olarak da bilinen Maviyemiş (Vaccinium spp.), dünya çapında taze tüketim ve işlenmiş meyve sanayisi için önemli bir pazar potansiyeline sahiptir ve üreticilere yüksek gelir sağlar. Maviyemiş, ılıman iklim kuşağında yetişen, asitli ve organik maddece zengin topraklarda gelişen bir meyvedir. Salkım şeklinde meyveler veren Maviyemiş, genellikle 5 ila 100 arası meyve içerir. Farklı zamanlarda olgunlaşan meyveler haftada en az bir kez hasat edilmelidir. Özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde çay ve fındığa ek gelir sağlayan Maviyemiş, bölge ekonomisi için önemli bir kaynaktır.              
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen...

" Maviyemiş Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi" kapsamında, Eynesil’de toplam 2 dekar alanda yetiştirilmek üzere 500 adet fidan dağıtıldı.

Espiye İlçe Kaymakamı Erkut Pamuk, çiftçilere fidanlarını teslim ederken; Espiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emrah Tomruk ise Maviyemiş fidanlarının bakımı ve dikimi konusunda bilgilendirme yaptı.

Yaban mersini olarak da bilinen Maviyemiş (Vaccinium spp.), dünya çapında taze tüketim ve işlenmiş meyve sanayisi için önemli bir pazar potansiyeline sahiptir ve üreticilere yüksek gelir sağlar.

Maviyemiş, ılıman iklim kuşağında yetişen, asitli ve organik maddece zengin topraklarda gelişen bir meyvedir. Salkım şeklinde meyveler veren Maviyemiş, genellikle 5 ila 100 arası meyve içerir. Farklı zamanlarda olgunlaşan meyveler haftada en az bir kez hasat edilmelidir.

Özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde çay ve fındığa ek gelir sağlayan Maviyemiş, bölge ekonomisi için önemli bir kaynaktır.

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.