Giresun'un trafik sorununa köklü çözüm!

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 25.09.2024 - 13:57, Güncelleme: 25.09.2024 - 14:10 696 kez okundu.
 

Giresun'un trafik sorununa köklü çözüm!

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse: "Güney çevre yolu şehrin birinci gündemi olmalıdır"
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Köse ziyaretinde, GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle Güney Çevre Yolu projesini içeren bir görüşme gerçekleştirdi. Şehirde yaşanan trafik sorununun çözümünün Güney Çevre Yolunun hayata geçmesi olduğunu anlatan Belediye Başkanı Fuat Köse, bu konunun Giresun’un birinci gündemi olması gerektiğinin altınını çizerek, GTSO’nun bu konuya öncülük etmesini istedi. Başkan Fuat Köse: “Giresunlu her zaman devletinin yanında olmuş, gönüllü olarak savaşlara katılmış, ancak bu zamana kadar komşularına ve bölge illerine göre her şeyin en azını almış. Bu durum da merkezi hükümetin Giresun’a bakışından kaynaklanıyor. Biz bu durumu birlik olarak, ayrışmadan, el ele vererek kırabiliriz. Şehrin dinamikleri tek yumruk olmalı. Buradan şehrimizin tüm siyasilerine ve sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum. Bu şehirde yaşanan ve hepimizi rahatsız eden trafik sorununun çözümü Güney Çevre Yolunun hayata geçmesidir. Bu projeyi Giresun’un olmazsa olması olarak değerlendiriyorum. Dönemin Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı, Giresun Güney Çevre Yolu projesi başlangıcını 28 Aralık 2012 tarihli olarak açıklamıştır. Dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de projenin yapım ihalesinin 25 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştiğini duyurmuştur. Ardından ise projenin 2020 yılında tamamlanacağı açıklanmıştır. Ancak aradan geçen 12 yılda hiçbir adım atılmamıştır. Dolayısıyla çevre yolları komşu illerimizde hizmete girmiş, ancak Giresun’a çok görülmüştür. Bizim şöyle de bir önerimiz var. Bir anda büyük maliyet oluşmaması açısından Güney Çevre Yolu 2 veya 3 proje olarak bölüm bölümde projelendirilebilir. Bir tanesi bittiğinde devamı olarak diğerleri ele alınabilir. Bu konuda birlik olalım, güçlü bir kamuoyu oluşturalım. Şehrin iş dünyası ve en önemli sivil toplum kuruluşu olarak GTSO’nun bu konuya öncülük etmesini öneriyorum. Ben Giresun Belediye Başkanı olarak bu yürüyüşün en önünde olmaya hazırız” diye konuştu. GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise şehirdeki trafik sorununu iyi bildiklerini belirterek: “Güney Çevre Yolu önerinizi ve konunun çabuklaştırılması yönündeki düşüncenizi destekliyorum. Güney Çevre Yolu zaten bizim de gündemimizde. Örneğin havaalanı gibi, nasıl Giresun’un bundan önce hayata geçirilen bazı projelerine öncülük ettiysek, bu proje için de öncülük etmeye hazırız” dedi. Değerlendirmelerin sonunda ise Başkan Hasan Çakırmelikoğlu’nun önerisiyle Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Güney Çevre Yolu konulu geniş katılımlı bir çalıştay düzenlenmesi ve çalıştaya şehrin tüm dinamiklerinin davet edilmesi kararlaştırıldı.
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse: "Güney çevre yolu şehrin birinci gündemi olmalıdır"

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Köse ziyaretinde, GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle Güney Çevre Yolu projesini içeren bir görüşme gerçekleştirdi.

Şehirde yaşanan trafik sorununun çözümünün Güney Çevre Yolunun hayata geçmesi olduğunu anlatan Belediye Başkanı Fuat Köse, bu konunun Giresun’un birinci gündemi olması gerektiğinin altınını çizerek, GTSO’nun bu konuya öncülük etmesini istedi.

Başkan Fuat Köse: “Giresunlu her zaman devletinin yanında olmuş, gönüllü olarak savaşlara katılmış, ancak bu zamana kadar komşularına ve bölge illerine göre her şeyin en azını almış. Bu durum da merkezi hükümetin Giresun’a bakışından kaynaklanıyor. Biz bu durumu birlik olarak, ayrışmadan, el ele vererek kırabiliriz. Şehrin dinamikleri tek yumruk olmalı. Buradan şehrimizin tüm siyasilerine ve sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum. Bu şehirde yaşanan ve hepimizi rahatsız eden trafik sorununun çözümü Güney Çevre Yolunun hayata geçmesidir. Bu projeyi Giresun’un olmazsa olması olarak değerlendiriyorum.

Dönemin Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı, Giresun Güney Çevre Yolu projesi başlangıcını 28 Aralık 2012 tarihli olarak açıklamıştır. Dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de projenin yapım ihalesinin 25 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştiğini duyurmuştur. Ardından ise projenin 2020 yılında tamamlanacağı açıklanmıştır. Ancak aradan geçen 12 yılda hiçbir adım atılmamıştır.

Dolayısıyla çevre yolları komşu illerimizde hizmete girmiş, ancak Giresun’a çok görülmüştür. Bizim şöyle de bir önerimiz var. Bir anda büyük maliyet oluşmaması açısından Güney Çevre Yolu 2 veya 3 proje olarak bölüm bölümde projelendirilebilir. Bir tanesi bittiğinde devamı olarak diğerleri ele alınabilir.

Bu konuda birlik olalım, güçlü bir kamuoyu oluşturalım. Şehrin iş dünyası ve en önemli sivil toplum kuruluşu olarak GTSO’nun bu konuya öncülük etmesini öneriyorum. Ben Giresun Belediye Başkanı olarak bu yürüyüşün en önünde olmaya hazırız” diye konuştu.

GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise şehirdeki trafik sorununu iyi bildiklerini belirterek: “Güney Çevre Yolu önerinizi ve konunun çabuklaştırılması yönündeki düşüncenizi destekliyorum. Güney Çevre Yolu zaten bizim de gündemimizde. Örneğin havaalanı gibi, nasıl Giresun’un bundan önce hayata geçirilen bazı projelerine öncülük ettiysek, bu proje için de öncülük etmeye hazırız” dedi.

Değerlendirmelerin sonunda ise Başkan Hasan Çakırmelikoğlu’nun önerisiyle Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Güney Çevre Yolu konulu geniş katılımlı bir çalıştay düzenlenmesi ve çalıştaya şehrin tüm dinamiklerinin davet edilmesi kararlaştırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.