HAK-İŞ Giresun’dan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Günü Mesajı

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 25.11.2024 - 16:18, Güncelleme: 25.11.2024 - 16:18 1967 kez okundu.
 

HAK-İŞ Giresun’dan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Günü Mesajı

HAK-İŞ Giresun İl Başkanı ve Öz Sağlık-İş Şube Başkanı Murat Karslı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında anlamlı bir basın açıklamasında bulundu.
HAK-İŞ’in ülke genelinde 81 ilde düzenlediği etkinliklerin bir parçası olarak yapılan açıklamada, kadınlara yönelik şiddetin her türlüsüne karşı kararlılıkla mücadele edileceği vurgulandı. Şiddetin Her Türlüsü Kınandı Murat Karslı, açıklamasında kadınların yanı sıra çocuklara, hayvanlara ve tüm canlılara uygulanan şiddeti de kınayarak şu mesajı verdi: “Kadın cinayetleri, istismar, eşitsizlik ve ayrımcılık gibi sorunların çözümü için kadın-erkek dayanışmasının şart olduğunu savunuyoruz. Kadına yönelik şiddet, fiziksel, cinsel, psikolojik, siber ve ekonomik gibi farklı biçimlerde karşımıza çıkmaktadır. HAK-İŞ olarak, şiddete sıfır tolerans ilkesini benimseyerek bu sorunun çözümüne öncülük ediyoruz.” Filistin ve Gazze'deki Zulüm Vurgusu Karslı, özellikle Filistin ve Gazze’de kadınların, çocukların ve masum insanların sistematik zulüm ve şiddete maruz kaldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Gazze’de son bir yılda 18 bin çocuk ve 12 bin kadın olmak üzere yaklaşık 45 bin insan hayatını kaybetti. Bu soykırımı dünyaya haykırmaya devam edeceğiz. Siyonist İsrail’in insanlık dışı suçlarına karşı sessiz kalan uluslararası kuruluşları göreve davet ediyoruz.” HAK-İŞ’ten Talepler Karslı, çalışma hayatında kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal eşitsizliklerin giderilmesi için 13 maddelik bir talepler listesini paylaştı: Sendikal örgütlenmenin engellerinin kaldırılması. ILO C190 Sözleşmesi’nin onaylanması. İş yerlerinde şiddete sıfır tolerans politikasının uygulanması. Kadın ve aile dostu iş yerlerinin teşvik edilmesi. Eşit işe eşit ücret uygulamalarının denetimi. “Kadına Şiddet Toplumsal Bir Sorundur” HAK-İŞ, kadınların yalnızca iş yerlerinde değil, toplumsal yaşamın her alanında karşılaştıkları şiddeti önlemek için kapsamlı politikalar geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Karslı, şiddetle mücadelede erkeklerin de sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi ve şunları söyledi: “Kadına yönelik şiddet bir güç değil, acizlik göstergesidir. Bizler, HAK-İŞ olarak, kadın-erkek omuz omuza bu mücadeleyi sürdüreceğiz.” Kadınlara Çağrı HAK-İŞ, kadın çalışanları, haklarını savunmak ve dayanışma içinde olmak için sendika çatısı altında birleşmeye davet etti. Karslı, sözlerini şöyle tamamladı: “Şiddetsiz bir dünya için mücadelemize devam edeceğiz. Kadın erkek dayanışmasıyla tüm eşitsizliklere karşı birlikte mücadele edeceğiz.”  
HAK-İŞ Giresun İl Başkanı ve Öz Sağlık-İş Şube Başkanı Murat Karslı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında anlamlı bir basın açıklamasında bulundu.

HAK-İŞ’in ülke genelinde 81 ilde düzenlediği etkinliklerin bir parçası olarak yapılan açıklamada, kadınlara yönelik şiddetin her türlüsüne karşı kararlılıkla mücadele edileceği vurgulandı.

Şiddetin Her Türlüsü Kınandı

Murat Karslı, açıklamasında kadınların yanı sıra çocuklara, hayvanlara ve tüm canlılara uygulanan şiddeti de kınayarak şu mesajı verdi:
“Kadın cinayetleri, istismar, eşitsizlik ve ayrımcılık gibi sorunların çözümü için kadın-erkek dayanışmasının şart olduğunu savunuyoruz. Kadına yönelik şiddet, fiziksel, cinsel, psikolojik, siber ve ekonomik gibi farklı biçimlerde karşımıza çıkmaktadır. HAK-İŞ olarak, şiddete sıfır tolerans ilkesini benimseyerek bu sorunun çözümüne öncülük ediyoruz.”

Filistin ve Gazze'deki Zulüm Vurgusu

Karslı, özellikle Filistin ve Gazze’de kadınların, çocukların ve masum insanların sistematik zulüm ve şiddete maruz kaldığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Gazze’de son bir yılda 18 bin çocuk ve 12 bin kadın olmak üzere yaklaşık 45 bin insan hayatını kaybetti. Bu soykırımı dünyaya haykırmaya devam edeceğiz. Siyonist İsrail’in insanlık dışı suçlarına karşı sessiz kalan uluslararası kuruluşları göreve davet ediyoruz.”

HAK-İŞ’ten Talepler

Karslı, çalışma hayatında kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal eşitsizliklerin giderilmesi için 13 maddelik bir talepler listesini paylaştı:

Sendikal örgütlenmenin engellerinin kaldırılması.

ILO C190 Sözleşmesi’nin onaylanması.

İş yerlerinde şiddete sıfır tolerans politikasının uygulanması.

Kadın ve aile dostu iş yerlerinin teşvik edilmesi.

Eşit işe eşit ücret uygulamalarının denetimi.

“Kadına Şiddet Toplumsal Bir Sorundur”

HAK-İŞ, kadınların yalnızca iş yerlerinde değil, toplumsal yaşamın her alanında karşılaştıkları şiddeti önlemek için kapsamlı politikalar geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Karslı, şiddetle mücadelede erkeklerin de sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi ve şunları söyledi:
“Kadına yönelik şiddet bir güç değil, acizlik göstergesidir. Bizler, HAK-İŞ olarak, kadın-erkek omuz omuza bu mücadeleyi sürdüreceğiz.”

Kadınlara Çağrı

HAK-İŞ, kadın çalışanları, haklarını savunmak ve dayanışma içinde olmak için sendika çatısı altında birleşmeye davet etti. Karslı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Şiddetsiz bir dünya için mücadelemize devam edeceğiz. Kadın erkek dayanışmasıyla tüm eşitsizliklere karşı birlikte mücadele edeceğiz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.