IBAN ile Ödeme İsteyen Esnaf Yandı! Tek Tıkla Şikayet!

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 23.05.2024 - 12:51, Güncelleme: 23.05.2024 - 13:51 4401+ kez okundu.
 

IBAN ile Ödeme İsteyen Esnaf Yandı! Tek Tıkla Şikayet!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağı ve kayıtdışı ekonomiyle mücadele kapsamında önemli adımlar atıyor.
Vatandaşların etkin ihbarlarda bulunabilmesi için yeni şikayet kanalları devreye alındı. Yeni dönemde, IBAN ile ödeme talep eden ve fatura kesmeyen esnafa yönelik şikayetler artık daha kolay yapılabilecek. Vatandaşlar, mesajlaşma programları ve sosyal medya üzerinden şikayetlerini iletebilecek. Ayrıca, kayıtdışı şüphesi bulunan e-ticaret siteleri ve ticari araçlar da bu kapsamda denetlenecek. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından duyurulan yeni düzenlemelerle birlikte, Gelir İdaresi’nin resmi internet sayfası, Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil ve Vergi İletişim Merkezi hizmetleri güncellendi. Vatandaşlar, bu platformlar üzerinden şikayetlerini hızlı ve güvenli bir şekilde iletebilecekler. Vatandaşlar, BİP, X (eski adıyla Twitter) ve Instagram üzerindeki “gibihbar” hesaplarına doğrudan mesaj (DM) atarak veya 0552 189 0 189 numaralı WhatsApp hattına şikayetlerini ileterek ihbarda bulunabilecekler. İhbar İkramiyesi ile Vatandaşlara Teşvik Yapılan ihbarların sonucunda düzenlenecek vergi inceleme raporlarına göre tahakkuk eden vergi ve cezanın %10’u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek. Bu teşvikle birlikte, vatandaşların kayıt dışı ekonomiye karşı daha duyarlı olmaları hedefleniyor. İkramiye ödemeleri, vatandaşların IBAN numaraları üzerinden yapılacak. İhbarları değerlendirecek ekipler, sahada gerekli incelemeleri yaparak tespit edilen ihlaller için ceza kesecek. Bu sayede, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede daha etkin sonuçlar alınması amaçlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni ihbar sistemleri ile vatandaşlar, kayıt dışı ekonomi ve vergi kaçakçılığına karşı daha etkin bir şekilde mücadele edebilecek. Tek tıkla yapılan şikâyetler, hem kayıtlı ekonomiyi güçlendirecek hem de ihbar ikramiyesi ile vatandaşları teşvik edecek.  
Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağı ve kayıtdışı ekonomiyle mücadele kapsamında önemli adımlar atıyor.

Vatandaşların etkin ihbarlarda bulunabilmesi için yeni şikayet kanalları devreye alındı.

Yeni dönemde, IBAN ile ödeme talep eden ve fatura kesmeyen esnafa yönelik şikayetler artık daha kolay yapılabilecek. Vatandaşlar, mesajlaşma programları ve sosyal medya üzerinden şikayetlerini iletebilecek. Ayrıca, kayıtdışı şüphesi bulunan e-ticaret siteleri ve ticari araçlar da bu kapsamda denetlenecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından duyurulan yeni düzenlemelerle birlikte, Gelir İdaresi’nin resmi internet sayfası, Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil ve Vergi İletişim Merkezi hizmetleri güncellendi. Vatandaşlar, bu platformlar üzerinden şikayetlerini hızlı ve güvenli bir şekilde iletebilecekler.

Vatandaşlar, BİP, X (eski adıyla Twitter) ve Instagram üzerindeki “gibihbar” hesaplarına doğrudan mesaj (DM) atarak veya 0552 189 0 189 numaralı WhatsApp hattına şikayetlerini ileterek ihbarda bulunabilecekler.

İhbar İkramiyesi ile Vatandaşlara Teşvik

Yapılan ihbarların sonucunda düzenlenecek vergi inceleme raporlarına göre tahakkuk eden vergi ve cezanın %10’u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek. Bu teşvikle birlikte, vatandaşların kayıt dışı ekonomiye karşı daha duyarlı olmaları hedefleniyor. İkramiye ödemeleri, vatandaşların IBAN numaraları üzerinden yapılacak.

İhbarları değerlendirecek ekipler, sahada gerekli incelemeleri yaparak tespit edilen ihlaller için ceza kesecek. Bu sayede, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede daha etkin sonuçlar alınması amaçlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni ihbar sistemleri ile vatandaşlar, kayıt dışı ekonomi ve vergi kaçakçılığına karşı daha etkin bir şekilde mücadele edebilecek. Tek tıkla yapılan şikâyetler, hem kayıtlı ekonomiyi güçlendirecek hem de ihbar ikramiyesi ile vatandaşları teşvik edecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.