Giresun’lu üretici fındığını kurutabilmek için çaba harcıyor

GÜNDEM 12.09.2023 - 12:28, Güncelleme: 12.09.2023 - 12:28 5839+ kez okundu.
 

Giresun’lu üretici fındığını kurutabilmek için çaba harcıyor

Karadeniz’li üretici yağışlı ve güneşli havaların arasında bahçesinden toplayıp getirdiği ürününü kurutabilmek için harman başından ayırılamıyor.
Günlerdir harmanda güneşli havaları takip eden üretici güneşli havayı yakalayınca ürününü seriyor, akabinde gelen yağmurla ürünü ıslanmamak için tüm gayretiyle üzerini örtüyor. Güneşli hava ile yağışlar ortamındaki mücadele günleri takip ediyor. Fındık sahil, orta ve yüksek kesimlerde olgunlaşmasına göre toplanıyor. Bu imkân önce sahil daha sonra orta kesimlere öncelik tanırken yüksek kesimlerde fındık toplama devam ediyor. Ürünlerini harmanı olanlar taşınma yapmadan kuruturlarken harmanı olmayanlar sahilde kaldırımları kurutma alanı olarak kullanıyor. Giresun’da fındık fiyatları randımana bağlı olarak 80 ila 100 lira arasında değişiyor.  
Karadeniz’li üretici yağışlı ve güneşli havaların arasında bahçesinden toplayıp getirdiği ürününü kurutabilmek için harman başından ayırılamıyor.

Günlerdir harmanda güneşli havaları takip eden üretici güneşli havayı yakalayınca ürününü seriyor, akabinde gelen yağmurla ürünü ıslanmamak için tüm gayretiyle üzerini örtüyor.

Güneşli hava ile yağışlar ortamındaki mücadele günleri takip ediyor.

Fındık sahil, orta ve yüksek kesimlerde olgunlaşmasına göre toplanıyor.

Bu imkân önce sahil daha sonra orta kesimlere öncelik tanırken yüksek kesimlerde fındık toplama devam ediyor.

Ürünlerini harmanı olanlar taşınma yapmadan kuruturlarken harmanı olmayanlar sahilde kaldırımları kurutma alanı olarak kullanıyor.

Giresun’da fındık fiyatları randımana bağlı olarak 80 ila 100 lira arasında değişiyor.

 

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.