Şenyürek: ‘Bu telaşın sebebi nedir?’

SİYASET 23.10.2023 - 14:15, Güncelleme: 23.10.2023 - 14:15 30684+ kez okundu.
 

Şenyürek: ‘Bu telaşın sebebi nedir?’

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek, geçtiğimiz günlerde apar topar meclis kararıyla çıkartılan tezkere hakkında basın açıklamasında bulundu. Şenyürek: “Sizin için ”meşru-gayrimeşru yabancı asker” ayrımı olabilir. Ama vatan toprağını namus bilen bizler için, böyle bir ayrım yoktur, olmayacaktır.” dedi.
Parti binasında gerçekleşen basın açıklamasında İl Başkanı Şenyürek şu ifadelere yer verdi, “Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye'deki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylandı. Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkenin ilk ve ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün partisidir. Dolayısıyla teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi âmâsız, fakatsız destekler. Bununla birlikte, tezkerede yer alan ve doğrudan doğruya milli egemenliğimize gölge düşürebilecek sakıncaları milletimizle paylaşmak da bizim görevimizdir. Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye'de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır. Saray İktidarına sormak isteriz: Türkiye Cumhuriyeti Devletin in ordusu yok mudur? Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir? Türk Milleti, vatanını canından aziz bilir. Anadolu'nun her barış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüce tutmak için milyonlarca vatan evladı görev beklemektedir. Bizzat Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen ve milletimizin hemen her kesimi tarafından desteklenen bu itiraz, müzakere dahi edilmeden gündemden düşürülmüştür. Bu telaşın sebebi nedir? Türk Milleti, vatanını tehlikede gördüğü her an elbette direnç gösterecektir. Ancak çekincemiz, ülkeyi yöneten Saray İktidarının bir kez daha “Allah da milletim de beni affetsin” diyecek duruma düşmesidir. Aziz Milletimiz bilmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi, “terörle mücadele” ad altında, yabancı askerlere vatanımızın kapılarını açan maddeye itiraz etmektedir. Altı ok‘undan biri milliyetçilik olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ” yabancı silahlı kuvvetleri Türkiye'de bulunması” ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir. İşin dikkat çekici bir boyutu da sarayın iktidar ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi, yabancı askerlere Türk topraklarının kapısının açılmasına, Cumhuriyet Halk Partisi itiraz edene kadar sessiz kalmıştır. Ardından “Türkiye'ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır” diye, hamasetten öteye gitmeyen bir açıklama yapılmıştır. Sizin için ”meşru-gayrimeşru yabancı asker” ayrımı olabilir. Ama vatan toprağını namus bilen bizler için, böyle bir ayrım yoktur, olmayacaktır. Büyük Önder Atatürk’ün ifadesiyle, ” zaferleri ve geçmişi, insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber uygarlık nurlarını taşıyan kahraman Türk Ordusu‘ndan umudu kesip, yabancı askerlere bel bağlayan Saray ve Şürekasını, aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz.” Diyerek sert eleştiride bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek, geçtiğimiz günlerde apar topar meclis kararıyla çıkartılan tezkere hakkında basın açıklamasında bulundu. Şenyürek: “Sizin için ”meşru-gayrimeşru yabancı asker” ayrımı olabilir. Ama vatan toprağını namus bilen bizler için, böyle bir ayrım yoktur, olmayacaktır.” dedi.

Parti binasında gerçekleşen basın açıklamasında İl Başkanı Şenyürek şu ifadelere yer verdi, “Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye'deki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylandı.

Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkenin ilk ve ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün partisidir. Dolayısıyla teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi âmâsız, fakatsız destekler. Bununla birlikte, tezkerede yer alan ve doğrudan doğruya milli egemenliğimize gölge düşürebilecek sakıncaları milletimizle paylaşmak da bizim görevimizdir.

Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye'de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır. Saray İktidarına sormak isteriz: Türkiye Cumhuriyeti Devletin in ordusu yok mudur? Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir? Türk Milleti, vatanını canından aziz bilir. Anadolu'nun her barış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüce tutmak için milyonlarca vatan evladı görev beklemektedir.

Bizzat Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen ve milletimizin hemen her kesimi tarafından desteklenen bu itiraz, müzakere dahi edilmeden gündemden düşürülmüştür. Bu telaşın sebebi nedir? Türk Milleti, vatanını tehlikede gördüğü her an elbette direnç gösterecektir. Ancak çekincemiz, ülkeyi yöneten Saray İktidarının bir kez daha “Allah da milletim de beni affetsin” diyecek duruma düşmesidir.

Aziz Milletimiz bilmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi, “terörle mücadele” ad altında, yabancı askerlere vatanımızın kapılarını açan maddeye itiraz etmektedir. Altı ok‘undan biri milliyetçilik olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ” yabancı silahlı kuvvetleri Türkiye'de bulunması” ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir.

İşin dikkat çekici bir boyutu da sarayın iktidar ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi, yabancı askerlere Türk topraklarının kapısının açılmasına, Cumhuriyet Halk Partisi itiraz edene kadar sessiz kalmıştır. Ardından “Türkiye'ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır” diye, hamasetten öteye gitmeyen bir açıklama yapılmıştır. Sizin için ”meşru-gayrimeşru yabancı asker” ayrımı olabilir. Ama vatan toprağını namus bilen bizler için, böyle bir ayrım yoktur, olmayacaktır. Büyük Önder Atatürk’ün ifadesiyle, ” zaferleri ve geçmişi, insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber uygarlık nurlarını taşıyan kahraman Türk Ordusu‘ndan umudu kesip, yabancı askerlere bel bağlayan Saray ve Şürekasını, aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz.” Diyerek sert eleştiride bulundu.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bulancaklı
(23.10.2023 15:29 - #73722)
Kılıçtaroğlu sizin gibi düşünmüyor. Onun için vatan demek koltuk, makam, mevki demek. Bakınız en son seçimde Fetücüler, PPK cılar vb kişilerden oluşan 39 Vekile. Laf olsun torba dolsun açıklamalar karnımız tok.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.