Meteoroloji uyardı; Beklenen kar geliyor! 20 cm üzeri olacak…

GÜNDEM 21.01.2024 - 14:02, Güncelleme: 21.01.2024 - 14:17 5369+ kez okundu.
 

Meteoroloji uyardı; Beklenen kar geliyor! 20 cm üzeri olacak…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor.
Yağışların, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin'de 500 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, 21 Ocak 2024 akşam saatlerinden sonra başlayarak 22 Ocak 2024 öğle saatlerinde kadar etkili olması bekleniyor. Yağışların etkisiyle ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, yüksek ve eğimli bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının dikkate alınması gerekirken yapılması gerekenler şu şekilde açıklandı; -Ulaşımda aksamalar yaşanabileceğinden, seyahat planı yaparken hava durumunu kontrol edin. -Araba kullanırken dikkatli olun, zincir ve takoz bulundurun. -Evden çıkarken kalın giysiler giyin, şapka, bere, atkı ve eldiven takın. -Dışarıda uzun süre kalmamaya özen gösterin. -Evde ısınmak için soba ve kaloriferleri dikkatli kullanın.  
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor.

Yağışların, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin'de 500 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, 21 Ocak 2024 akşam saatlerinden sonra başlayarak 22 Ocak 2024 öğle saatlerinde kadar etkili olması bekleniyor.

Yağışların etkisiyle ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, yüksek ve eğimli bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının dikkate alınması gerekirken yapılması gerekenler şu şekilde açıklandı;

-Ulaşımda aksamalar yaşanabileceğinden, seyahat planı yaparken hava durumunu kontrol edin.

-Araba kullanırken dikkatli olun, zincir ve takoz bulundurun.

-Evden çıkarken kalın giysiler giyin, şapka, bere, atkı ve eldiven takın.

-Dışarıda uzun süre kalmamaya özen gösterin.

-Evde ısınmak için soba ve kaloriferleri dikkatli kullanın.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.