Hatıra madeni 5 liraya, 50 lira teklif geldi

EKONOMİ 01.02.2024 - 12:08, Güncelleme: 01.02.2024 - 12:08 5223+ kez okundu.
 

Hatıra madeni 5 liraya, 50 lira teklif geldi

Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak hazırlanan madeni 5 lirayı Bulancak’ta gören vatandaşlar ilgi gösterdi.
Toplamda 100 milyon adet basılan 5 Türk Lirası'nın piyasadaki hacmi 500 milyon lira olduğu belirtilirken, Bakanlığın internet sitesinden daha önce yapılan açıklamada tedavüle giren 5 TL madeni hatıra paralar, bir defaya mahsus 100 milyon adet basıldığı belirtilmişti. Yeni madeni 5 lira, daha dayanıklı, daha güvenli ve daha kolay taşınabilir olmasıyla dikkat çekiyor. Bulancak Meydanında resim çektiğimiz anda vatandaşlar yeni madeni 5 lirayı merakla incelerken, yeni madeni paraya sahip olduklarında hatıra olarak saklamak istediklerini söylediler. 5 lirayı 50 liraya satın almak istedi Birçok vatandaş yeni 5 liranın daha çok basılarak, eski 5 liralık kağıt paraların tedavülden kaldırılması gerektiğini vurgularken, bir vatandaş ise Cumhuriyetin 100. yılana özel basılan hatıra madeni 5 lirayı 50 liraya satın almak istedi.  
Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak hazırlanan madeni 5 lirayı Bulancak’ta gören vatandaşlar ilgi gösterdi.

Toplamda 100 milyon adet basılan 5 Türk Lirası'nın piyasadaki hacmi 500 milyon lira olduğu belirtilirken, Bakanlığın internet sitesinden daha önce yapılan açıklamada tedavüle giren 5 TL madeni hatıra paralar, bir defaya mahsus 100 milyon adet basıldığı belirtilmişti.

Yeni madeni 5 lira, daha dayanıklı, daha güvenli ve daha kolay taşınabilir olmasıyla dikkat çekiyor. Bulancak Meydanında resim çektiğimiz anda vatandaşlar yeni madeni 5 lirayı merakla incelerken, yeni madeni paraya sahip olduklarında hatıra olarak saklamak istediklerini söylediler.

5 lirayı 50 liraya satın almak istedi

Birçok vatandaş yeni 5 liranın daha çok basılarak, eski 5 liralık kağıt paraların tedavülden kaldırılması gerektiğini vurgularken, bir vatandaş ise Cumhuriyetin 100. yılana özel basılan hatıra madeni 5 lirayı 50 liraya satın almak istedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.