Mali Müşavirler Artan İş Yükü ve Sistemsel Yetersizlikler Nedeniyle Zor Durumda!

GÜNDEM 24.04.2024 - 18:05, Güncelleme: 24.04.2024 - 18:05 3387+ kez okundu.
 

Mali Müşavirler Artan İş Yükü ve Sistemsel Yetersizlikler Nedeniyle Zor Durumda!

35 yıldır mükellef ile devlet arasında köprü görevi gören mali müşavirler, beyan çokluğu ve devlet sistemlerinin yetersizliğinden dolayı zor durumda.
Giresun SMMM Odası Başkanı Azmi Bük'ün yaptığı açıklamada, Teknolojinin olmadığı dönemlerde bile bu kadar zorlanmadıklarını belirten mali müşavirler, artan iş yükünün mesleğin sürdürülebilirliğini tehdit ettiğini savunuyor. Mali Müşavirler 7/24 Çalışıyor: Gelişmiş ülkelerde iş verimini artırmak için iş gününü 4 güne düşürmeyi tartışırken, Türkiye'de mali müşavirler 7/24 ofislerinde çalışmak zorunda kalıyor. Bu yoğun çalışma temposu, hatalara yol açmakta ve meslektaşlarının sağlıklarını olumsuz etkilemektedir. Nisan Ayında 56 Beyanname Verilecek: Sadece Nisan ayında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ilan edilen vergi takviminde 56 beyannamenin verilecek olması, mali müşavirlerin iş yükünü kat kat artırıyor. Mali Müşavirlerden Talepler: Mali müşavirler, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na her müracaatlarına sessiz kalındığını belirterek, şu taleplerde bulunuyorlar: Kurumlar Vergisi Beyannamenameleri ile E-Defter Beyanlarının Yükleme Sürelerinin ve Geçici Vergi Beyan Sürelerinin Uzatılması Geçici Vergi Dönemlerinde Verilecek Enflasyon Beyanının Kaldırılması veya Yılda Bir Kez Yıllık Verilmesi Geçici Vergi Ekinde Verilecek Bilançonun Kaldırılması 130 Bin Mali Müşavirden Dayanışma Çağrısı: Türkiye'de 130 bin mali müşavir, bu sorunlara çözüm bulunması için dayanışma çağrısında bulunuyor.
35 yıldır mükellef ile devlet arasında köprü görevi gören mali müşavirler, beyan çokluğu ve devlet sistemlerinin yetersizliğinden dolayı zor durumda.

Giresun SMMM Odası Başkanı Azmi Bük'ün yaptığı açıklamada,

Teknolojinin olmadığı dönemlerde bile bu kadar zorlanmadıklarını belirten mali müşavirler, artan iş yükünün mesleğin sürdürülebilirliğini tehdit ettiğini savunuyor.

Mali Müşavirler 7/24 Çalışıyor: Gelişmiş ülkelerde iş verimini artırmak için iş gününü 4 güne düşürmeyi tartışırken, Türkiye'de mali müşavirler 7/24 ofislerinde çalışmak zorunda kalıyor. Bu yoğun çalışma temposu, hatalara yol açmakta ve meslektaşlarının sağlıklarını olumsuz etkilemektedir.

Nisan Ayında 56 Beyanname Verilecek: Sadece Nisan ayında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ilan edilen vergi takviminde 56 beyannamenin verilecek olması, mali müşavirlerin iş yükünü kat kat artırıyor.

Mali Müşavirlerden Talepler: Mali müşavirler, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na her müracaatlarına sessiz kalındığını belirterek, şu taleplerde bulunuyorlar:

  • Kurumlar Vergisi Beyannamenameleri ile E-Defter Beyanlarının Yükleme Sürelerinin ve Geçici Vergi Beyan Sürelerinin Uzatılması
  • Geçici Vergi Dönemlerinde Verilecek Enflasyon Beyanının Kaldırılması veya Yılda Bir Kez Yıllık Verilmesi
  • Geçici Vergi Ekinde Verilecek Bilançonun Kaldırılması

130 Bin Mali Müşavirden Dayanışma Çağrısı: Türkiye'de 130 bin mali müşavir, bu sorunlara çözüm bulunması için dayanışma çağrısında bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.