Avrasya hırdavat fuarı ilgi odağı olmayı sürdürüyor

EKONOMİ 11.05.2024 - 10:11, Güncelleme: 11.05.2024 - 10:11 5818+ kez okundu.
 

Avrasya hırdavat fuarı ilgi odağı olmayı sürdürüyor

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) ve RX TÜYAP iş birliğinin organizesindeki fuar ilgi odağı olmayı sürdürüyor.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, Bağlantı Elemanları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Topuk’un katılımıyla yapılıyor. Fuar, bağlantı elemanları, el aletleri, elektrikli el aletleri, mobilya aksesuarları ve aksamları, aşındırıcı kesici delici malzeme ve aletler, kilitler, kaynak makine ve kaynak malzemeleri, yapı malzemeleri, kimyasal maddeler ve yüzey işlem malzemeleri ile iş güvenliği malzemelerinin tümüne ev sahipliği yapan Hardware Eurasia Fuarı ile birlikte eş zamanlı olarak; Avrasya Endüstriyel Bağlantı ve Sabitleme Elemanları Fuarı da düzenleniyor. İhracata ‘yüksek maliyet’ freni TİM Başkanı Mustafa Gültepe, "Oysa artırmak bir yana özellikle emek yoğun sektörlerde dramatik ihracat düşüşleriyle karşı karşıyayız. Avrupa ve ABD gibi büyük pazarlarda daralma var ve bu durum bizi olumsuz etkiliyor. Ama asıl sorun yüksek maliyet artışlarından kaynaklanıyor. Maliyetler hızla arttığı halde kur yatay seyrettiği için bazı sektörlerde pazar kaybettik, kaybetmeye devam ediyoruz" dedi. Devletin desteğiyle hedeflerimize ulaşacağız Gültepe, "Hırdavat; Demir ve Demir Dışı Metaller sektöründe önemli bir alt grubu oluşturuyor.  İlk dört aydaki yüzde 8 daralmaya rağmen hedefi yakalamak için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. İnanıyorum ki devletimizin de desteğiyle hedeflerimize ulaşacağız" Hedef dünyada ilk 15 Tecdelioğlu, "Hedefimiz gelecek 5 sene içinde ilk 15’e girebilmektir. En fazla girdi sağlanan sektörler İnşaat ve Makine sektörü olmuştur dedi ve; "Dernek olarak altıncı yılımızda 200’e yakın üye firmamızla birlikte hareket edebilmenin gururunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefiyle çalışmalarımızı 2024 yılında da hız kesmeden sürdüreceğiz. Dernek olarak; 2024 yılı ve devamı için çok büyük bir motivasyon kaynağı olacağına inanıyor, ülke ekonomimizin üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyüme sürecinin devam edeceğine olan inancımızı bu vesileyle bir kez daha yineliyoruz" ifadelerini kullandı.
İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) ve RX TÜYAP iş birliğinin organizesindeki fuar ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, Bağlantı Elemanları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Topuk’un katılımıyla yapılıyor.

Fuar, bağlantı elemanları, el aletleri, elektrikli el aletleri, mobilya aksesuarları ve aksamları, aşındırıcı kesici delici malzeme ve aletler, kilitler, kaynak makine ve kaynak malzemeleri, yapı malzemeleri, kimyasal maddeler ve yüzey işlem malzemeleri ile iş güvenliği malzemelerinin tümüne ev sahipliği yapan Hardware Eurasia Fuarı ile birlikte eş zamanlı olarak; Avrasya Endüstriyel Bağlantı ve Sabitleme Elemanları Fuarı da düzenleniyor.

İhracata ‘yüksek maliyet’ freni

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, "Oysa artırmak bir yana özellikle emek yoğun sektörlerde dramatik ihracat düşüşleriyle karşı karşıyayız. Avrupa ve ABD gibi büyük pazarlarda daralma var ve bu durum bizi olumsuz etkiliyor. Ama asıl sorun yüksek maliyet artışlarından kaynaklanıyor. Maliyetler hızla arttığı halde kur yatay seyrettiği için bazı sektörlerde pazar kaybettik, kaybetmeye devam ediyoruz" dedi.

Devletin desteğiyle hedeflerimize ulaşacağız

Gültepe, "Hırdavat; Demir ve Demir Dışı Metaller sektöründe önemli bir alt grubu oluşturuyor.  İlk dört aydaki yüzde 8 daralmaya rağmen hedefi yakalamak için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. İnanıyorum ki devletimizin de desteğiyle hedeflerimize ulaşacağız"

Hedef dünyada ilk 15

Tecdelioğlu, "Hedefimiz gelecek 5 sene içinde ilk 15’e girebilmektir. En fazla girdi sağlanan sektörler İnşaat ve Makine sektörü olmuştur dedi ve; "Dernek olarak altıncı yılımızda 200’e yakın üye firmamızla birlikte hareket edebilmenin gururunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefiyle çalışmalarımızı 2024 yılında da hız kesmeden sürdüreceğiz. Dernek olarak; 2024 yılı ve devamı için çok büyük bir motivasyon kaynağı olacağına inanıyor, ülke ekonomimizin üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyüme sürecinin devam edeceğine olan inancımızı bu vesileyle bir kez daha yineliyoruz" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.