Türkiye’nin bilim çınarı 69 yaşında…

EĞİTİM 18.05.2024 - 10:41, Güncelleme: 18.05.2024 - 10:41 4713+ kez okundu.
 

Türkiye’nin bilim çınarı 69 yaşında…

Ege Üniversitesi 69. kuruluş yıl dönümünü kutladı
Bölgenin ilk Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan Ege Üniversitesi, 69’uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı. Kutlama etkinlikleri, Rektörlük Bahçesinde Atatürk Anıtına üniversite üst yönetimi tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Rektörlük bahçesindeki çelenk sunumunun ardından Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde “EÜ’si, 69. Kuruluş Yıl Dönümü ve Akademik Yükselme Töreni” gerçekleştirildi. Törene, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı. Önemli başarılara hep birlikte imza attık Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bugün gururla belirtmeliyim ki; Cumhuriyetin 2. asrında EÜ’si, Araştırma Üniversitesi unvanına sahip, Türkiye’nin ilk Kurumsal Tam Akreditasyon Belgesini almış, Öğrenci Memnuniyetinde A Plus olmuş, Milli Yenilik Ödülüne sahip Türk yükseköğretim sistemimize örnek olan bir üniversite haline gelmiştir. Ayrıca Üniversitemiz, uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda kardeş ülke Azerbaycan ile Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan çift diploma projesini hayata geçirerek tarihe önemli bir not düşmüştür. Akreditasyon ve uluslararasılaşma vizyonumuzda gösterdiğimiz başarılı çalışmalarımız neticesinde YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında yürütülen Türk Üniversiteler Birliğinin yeniden yapılandırılması ile ilgili Türk Dünyası Yükseköğretim Kalite Ajansının Kurulmasına yönelik çalışma grubunun üniversiteler adına rektör olarak başkanlığına seçildim.  Mayıs ve Haziran ayında YÖK Başkanımızın başkanlığında Bakü ve Şuşa’da yapacağımız toplantılarda Türk Dünyası Kalite Ajansının Kurulmasına yönelik çalışmalarda bulunacağız” diye konuştu. Amacımız üniversitemizin gücüne güç katmak Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Nihai amacımız Ege Üniversitesi markasının gücüne güç katmaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koydukları Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu ve Türkiye Yüzyılı ülküsü ile 12. Kalkınma Planı hedeflerine odaklanarak; Cumhuriyetin 2. asrını Türk bilim yüzyılı yapmak için durmadan duraksamadan, yeni başarı hikâyeleri yazarak Ar-ge’de lider, uluslararası yükseköğretim camiasında tanınır güçlü akademik kadrosuyla; iline, bölgesine ve ülkesine yaptığı bilimsel çalışmalarla katkı sağlayan, uluslararası arenada marka üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Üniversitemizin bulunduğu noktaya gelmesinde emeği olan bütün mensuplarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete uğurladığımız tüm hocalarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.
Ege Üniversitesi 69. kuruluş yıl dönümünü kutladı

Bölgenin ilk Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan Ege Üniversitesi, 69’uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı. Kutlama etkinlikleri, Rektörlük Bahçesinde Atatürk Anıtına üniversite üst yönetimi tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Rektörlük bahçesindeki çelenk sunumunun ardından Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde “EÜ’si, 69. Kuruluş Yıl Dönümü ve Akademik Yükselme Töreni” gerçekleştirildi. Törene, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı.

Önemli başarılara hep birlikte imza attık

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bugün gururla belirtmeliyim ki; Cumhuriyetin 2. asrında EÜ’si, Araştırma Üniversitesi unvanına sahip, Türkiye’nin ilk Kurumsal Tam Akreditasyon Belgesini almış, Öğrenci Memnuniyetinde A Plus olmuş, Milli Yenilik Ödülüne sahip Türk yükseköğretim sistemimize örnek olan bir üniversite haline gelmiştir. Ayrıca Üniversitemiz, uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda kardeş ülke Azerbaycan ile Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan çift diploma projesini hayata geçirerek tarihe önemli bir not düşmüştür. Akreditasyon ve uluslararasılaşma vizyonumuzda gösterdiğimiz başarılı çalışmalarımız neticesinde YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında yürütülen Türk Üniversiteler Birliğinin yeniden yapılandırılması ile ilgili Türk Dünyası Yükseköğretim Kalite Ajansının Kurulmasına yönelik çalışma grubunun üniversiteler adına rektör olarak başkanlığına seçildim.  Mayıs ve Haziran ayında YÖK Başkanımızın başkanlığında Bakü ve Şuşa’da yapacağımız toplantılarda Türk Dünyası Kalite Ajansının Kurulmasına yönelik çalışmalarda bulunacağız” diye konuştu.

Amacımız üniversitemizin gücüne güç katmak

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Nihai amacımız Ege Üniversitesi markasının gücüne güç katmaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koydukları Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu ve Türkiye Yüzyılı ülküsü ile 12. Kalkınma Planı hedeflerine odaklanarak; Cumhuriyetin 2. asrını Türk bilim yüzyılı yapmak için durmadan duraksamadan, yeni başarı hikâyeleri yazarak Ar-ge’de lider, uluslararası yükseköğretim camiasında tanınır güçlü akademik kadrosuyla; iline, bölgesine ve ülkesine yaptığı bilimsel çalışmalarla katkı sağlayan, uluslararası arenada marka üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Üniversitemizin bulunduğu noktaya gelmesinde emeği olan bütün mensuplarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete uğurladığımız tüm hocalarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.