İzmir’de 192 Bin Kişi Eyt’ye Başvurdu

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 07.06.2024 - 10:41, Güncelleme: 07.06.2024 - 10:41 4589 kez okundu.
 

İzmir’de 192 Bin Kişi Eyt’ye Başvurdu

İzmir Ege Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ve Platform üyesi gazeteci yazarlar ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Hidayet Baydilli’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.
SGK İl Müdürü Baydilli, ziyarette yaptığı açıklamada İzmir’de 191.660 kişinin EYT’ye başvurduğunu kaydetti. Sosyal Güvenliğe dünya da bu kadar pay ayıran başka ülke yok Ziyaret nedeniyle Müdürlük olarak çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan, SGK Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Hidayet Baydilli, “Sosyal Güvenliğe dünya da bu kadar pay ayıran başka bir ülke yok. Şartlar ne olursa olsun Sosyal Devlet anlayışı içinde SGK olarak hedefimiz vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vermektir. Sosyal Güvenlik Kurumu artık 80 milyona hizmet veren bir kurumdur. Yani ülkenin nerdeyse tamamını kapsıyor” diye konuştu. İzmir’de 180 bin kişiye maaş bağlandı Baydilli, “İzmir’de EYT’ye başvuran toplam kişi sayısı 191.660 kişi olup sonuçlanan başvuru sayısı ise yaklaşık 180 bindir. İlimizde ortalama olarak yılda 20 bin tahsis başvurusu olduğunu düşündüğümüzde 9 yılda gelmesi gereken talebin 1 yılda geldiğini söyleyebiliriz. Bu süreçte personelimiz gecesini gündüzüne katarak, hafta sonu ya da bayram tatili bile demeden vatandaşlarımızın işlemlerinin sonuçlandırılması için özverili bir şekilde çalışmıştır. Şu an gerçekleşme oranımız yüzde 93. Kalan yüzde 7’sinin ise yazışmaların sürmesi nedeniyle işlemleri devam etmektedir. Birden fazla statüde çalışanların hizmetlerinin gelmesi ya da prim transferleri ile ilgili yasal süreç biraz zaman alıyor. Sonuçlanmayan dosyaların içinde prim borcu olup ilgilisine haber verdiğimiz ama ödemelerini henüz tamamlamayanların dosyaları da yer almaktadır. Elimizde ki dosyaları bir an evvel sonuçlandırmak için personelimizle birlikte yoğun bir çalışma temposundayız. Bende bizzat bu konuyla ilgilenerek vatandaşlarımızın dosyalarını en hızlı şekilde sonuçlandırmak için çalışıyorum”dedi. İzmir Ege Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan, İzmir’de sektörel ve fikir buluşmaları yapan bir platform olarak 100’ü aşkın buluşma gerçekleştirdiklerini ve Ege bölgesinden gazetecilerin bir araya geldiği bir organizasyon olduklarını belirterek, halkın yararına yönelik her türlü çalışmaya destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.  
İzmir Ege Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ve Platform üyesi gazeteci yazarlar ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Hidayet Baydilli’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

SGK İl Müdürü Baydilli, ziyarette yaptığı açıklamada İzmir’de 191.660 kişinin EYT’ye başvurduğunu kaydetti.

Sosyal Güvenliğe dünya da bu kadar pay ayıran başka ülke yok

Ziyaret nedeniyle Müdürlük olarak çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan, SGK Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Hidayet Baydilli, “Sosyal Güvenliğe dünya da bu kadar pay ayıran başka bir ülke yok. Şartlar ne olursa olsun Sosyal Devlet anlayışı içinde SGK olarak hedefimiz vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vermektir. Sosyal Güvenlik Kurumu artık 80 milyona hizmet veren bir kurumdur. Yani ülkenin nerdeyse tamamını kapsıyor” diye konuştu.

İzmir’de 180 bin kişiye maaş bağlandı

Baydilli, “İzmir’de EYT’ye başvuran toplam kişi sayısı 191.660 kişi olup sonuçlanan başvuru sayısı ise yaklaşık 180 bindir. İlimizde ortalama olarak yılda 20 bin tahsis başvurusu olduğunu düşündüğümüzde 9 yılda gelmesi gereken talebin 1 yılda geldiğini söyleyebiliriz. Bu süreçte personelimiz gecesini gündüzüne katarak, hafta sonu ya da bayram tatili bile demeden vatandaşlarımızın işlemlerinin sonuçlandırılması için özverili bir şekilde çalışmıştır. Şu an gerçekleşme oranımız yüzde 93. Kalan yüzde 7’sinin ise yazışmaların sürmesi nedeniyle işlemleri devam etmektedir. Birden fazla statüde çalışanların hizmetlerinin gelmesi ya da prim transferleri ile ilgili yasal süreç biraz zaman alıyor. Sonuçlanmayan dosyaların içinde prim borcu olup ilgilisine haber verdiğimiz ama ödemelerini henüz tamamlamayanların dosyaları da yer almaktadır. Elimizde ki dosyaları bir an evvel sonuçlandırmak için personelimizle birlikte yoğun bir çalışma temposundayız. Bende bizzat bu konuyla ilgilenerek vatandaşlarımızın dosyalarını en hızlı şekilde sonuçlandırmak için çalışıyorum”dedi.

İzmir Ege Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan, İzmir’de sektörel ve fikir buluşmaları yapan bir platform olarak 100’ü aşkın buluşma gerçekleştirdiklerini ve Ege bölgesinden gazetecilerin bir araya geldiği bir organizasyon olduklarını belirterek, halkın yararına yönelik her türlü çalışmaya destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.