Dere yatakları iş makineleri ile temizlendi

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.06.2024 - 13:45, Güncelleme: 11.06.2024 - 13:48 3559 kez okundu.
 

Dere yatakları iş makineleri ile temizlendi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, yağmur sularını denize tahliye eden kanal ve dere yataklarını temizledi.
2024 yılında merkez ilçelerdeki 37 dereden 6’sını tonlarca metreküp teressübâttan arındıran Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 ayda 5 bin 250 metre uzunluğunda dere temizliği yaptı. Ekipler, aşırı yağışlar sonucu sel baskınlarının neden olabileceği zararları önlemek amacıyla dereleri bir yandan ıslah ediyor diğer yandan da temizleyerek rehabilite ediyor. 37 dere temizlenecek Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde yerleşim yerlerinin yakınlarında bulunup taşkın riski taşıyan 37 dere tespit eden SASKİ Genel Müdürlüğü, temizlenmesi için ekiplerini görevlendirdi. 3 operatör ve 4 kamyondan oluşan ekipler, yılın ilk 5 ayında 5 bin 250 metre uzunluğunda dere temizliği yaparak 6 dereyi yağmurların taşıdığı alüvyon, çakıl ve kum gibi dibe çöken teressübâttan arındırdı. İş makineleriyle çıkarılan malzemeler, kamyonlara yüklenerek ruhsatlı depolama alanlarında bertaraf edildi. Yapılan çalışmayla düzenli su akışını sağlayan SASKİ, kalan 31 dereyi de yılsonuna kadar programlı şekilde ıslah edecek. Tekkeköy ilçesinde Azot Kanalı, OSB Kanalı ve Hıdırellez Deresi ile Atakum ilçesinde Enes Deresi, Kamaz Deresi’ni temizleyen SASKİ ekipleri, Gürcüler mekvisinden itibaren 2 bin 500 metre uzunluğundaki Değirmen Deresi’ni de ağaç ve çalılıklardan arındırdı. Ardından da V kanal ve çevre düzenlemesi yapılarak, Sazak Deresi’ne bağlandı. Ekipler, Hamzalı Deresi, Elmalı Deresi ve Sazak Deresi’ndeki çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, sağlıklı bir şehrin ancak güçlü bir altyapı üzerine inşa edilebileceğini belirterek, bu nedenle sadece kent merkezinde değil 17 ilçede de altyapı çalışmalarından taviz vermediklerini söyledi. İçme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının iyileştirilmesinin yanında dere ıslah çalışmalarının da çok büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Doğan, dere yataklarının temizlenmesiyle çevre ve insan sağlığına yönelik tehditleri ortadan kaldırdıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Halkımızın can ve mal güvenliğini korumak için yerleşim alanlarına yakın dereleri sürekli temiz tutmak ve suyun verimli şekilde akmasını sağlamak durumundayız. Bu yıl tehlike arz edebilecek 37 deremizi temizleyeceğiz. Şuan 6’sını temizleyip insan sağlığına tehdit oluşturmayacak hale getirdik. Derelerimizi her türlü kirlilikten arındırarak halk sağlığına yönelik tehditleri ortadan kaldırmak ve derelerimizin bulunduğu alanlara güzel bir görünüm kazandırmak bizim nihai hedefimiz. Daha yaşanabilir çevre için çalışmalarımız aralıksız devam edecek.”
Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, yağmur sularını denize tahliye eden kanal ve dere yataklarını temizledi.

2024 yılında merkez ilçelerdeki 37 dereden 6’sını tonlarca metreküp teressübâttan arındıran Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 ayda 5 bin 250 metre uzunluğunda dere temizliği yaptı. Ekipler, aşırı yağışlar sonucu sel baskınlarının neden olabileceği zararları önlemek amacıyla dereleri bir yandan ıslah ediyor diğer yandan da temizleyerek rehabilite ediyor.

37 dere temizlenecek

Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde yerleşim yerlerinin yakınlarında bulunup taşkın riski taşıyan 37 dere tespit eden SASKİ Genel Müdürlüğü, temizlenmesi için ekiplerini görevlendirdi. 3 operatör ve 4 kamyondan oluşan ekipler, yılın ilk 5 ayında 5 bin 250 metre uzunluğunda dere temizliği yaparak 6 dereyi yağmurların taşıdığı alüvyon, çakıl ve kum gibi dibe çöken teressübâttan arındırdı. İş makineleriyle çıkarılan malzemeler, kamyonlara yüklenerek ruhsatlı depolama alanlarında bertaraf edildi. Yapılan çalışmayla düzenli su akışını sağlayan SASKİ, kalan 31 dereyi de yılsonuna kadar programlı şekilde ıslah edecek.

Tekkeköy ilçesinde Azot Kanalı, OSB Kanalı ve Hıdırellez Deresi ile Atakum ilçesinde Enes Deresi, Kamaz Deresi’ni temizleyen SASKİ ekipleri, Gürcüler mekvisinden itibaren 2 bin 500 metre uzunluğundaki Değirmen Deresi’ni de ağaç ve çalılıklardan arındırdı. Ardından da V kanal ve çevre düzenlemesi yapılarak, Sazak Deresi’ne bağlandı. Ekipler, Hamzalı Deresi, Elmalı Deresi ve Sazak Deresi’ndeki çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, sağlıklı bir şehrin ancak güçlü bir altyapı üzerine inşa edilebileceğini belirterek, bu nedenle sadece kent merkezinde değil 17 ilçede de altyapı çalışmalarından taviz vermediklerini söyledi. İçme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının iyileştirilmesinin yanında dere ıslah çalışmalarının da çok büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Doğan, dere yataklarının temizlenmesiyle çevre ve insan sağlığına yönelik tehditleri ortadan kaldırdıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Halkımızın can ve mal güvenliğini korumak için yerleşim alanlarına yakın dereleri sürekli temiz tutmak ve suyun verimli şekilde akmasını sağlamak durumundayız. Bu yıl tehlike arz edebilecek 37 deremizi temizleyeceğiz. Şuan 6’sını temizleyip insan sağlığına tehdit oluşturmayacak hale getirdik. Derelerimizi her türlü kirlilikten arındırarak halk sağlığına yönelik tehditleri ortadan kaldırmak ve derelerimizin bulunduğu alanlara güzel bir görünüm kazandırmak bizim nihai hedefimiz. Daha yaşanabilir çevre için çalışmalarımız aralıksız devam edecek.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.