Giresun’da Muhtarlar Meclisi kuruluyor

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 13.06.2024 - 11:16, Güncelleme: 13.06.2024 - 11:22 1373 kez okundu.
 

Giresun’da Muhtarlar Meclisi kuruluyor

Giresun Belediyesi bünyesindeki Muhtarlık Müdürlüğü’nün kapatılıp belediye başkanlık makamına bağlı şefliğe dönüştürülmesinin ardından aynı personel ve aynı yetkileriyle birlikte işleyişini sürdürüyor.
Müdürlük dönemindeki yapısıyla faaliyetlerine devam eden birim 28 mahalle muhtarı ile sürekli istişare halinde olurken, muhtarlardan gelen talepler de anında çözüme kavuşturuluyor. Kurulan whatsapp grubuyla birlikte kusursuz iletişim sağlanırken, belediye tarafından muhtarlık camiası için yeni bir adım daha atılıyor. Bu kapsamda, Belediye Başkanı Fuat Köse’nin talimatıyla birlikte Muhtarlar Meclisi kurulması için çalışmalar başladı. Başkan Köse’nin seçim öncesinde vaat ettiği Muhtarlar Meclisi ile birlikte muhtarlar için yeni bir platform oluşturularak, mahallelerin ihtiyaçlarına daha hassas bir şekilde cevap verecek bir yapı hayata geçirilecek. Muhtarlar Meclisi mahallelerin çeşitli konularını ele alacak, yerel hizmetlerin geliştirilmesi için stratejiler belirleyecek ve mahalle sakinlerinin taleplerini belediyeye iletecek bir platform olacak. Meclisin hayata geçmesiyle mahalle muhtarları taleplerini direkt olarak Belediye Başkanı Fuat Köse’ye iletebilecek. Belediye yetkilileri, Muhtarlar Meclisi’nin mahallelerin kalkınması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, yerel yönetimde mahallelerin temsiliyetinin artırılarak mahalle sakinlerinin sesinin daha etkin bir şekilde duyurulmasının amaçlandığını ifade etti.  
Giresun Belediyesi bünyesindeki Muhtarlık Müdürlüğü’nün kapatılıp belediye başkanlık makamına bağlı şefliğe dönüştürülmesinin ardından aynı personel ve aynı yetkileriyle birlikte işleyişini sürdürüyor.

Müdürlük dönemindeki yapısıyla faaliyetlerine devam eden birim 28 mahalle muhtarı ile sürekli istişare halinde olurken, muhtarlardan gelen talepler de anında çözüme kavuşturuluyor. Kurulan whatsapp grubuyla birlikte kusursuz iletişim sağlanırken, belediye tarafından muhtarlık camiası için yeni bir adım daha atılıyor.

Bu kapsamda, Belediye Başkanı Fuat Köse’nin talimatıyla birlikte Muhtarlar Meclisi kurulması için çalışmalar başladı.

Başkan Köse’nin seçim öncesinde vaat ettiği Muhtarlar Meclisi ile birlikte muhtarlar için yeni bir platform oluşturularak, mahallelerin ihtiyaçlarına daha hassas bir şekilde cevap verecek bir yapı hayata geçirilecek.

Muhtarlar Meclisi mahallelerin çeşitli konularını ele alacak, yerel hizmetlerin geliştirilmesi için stratejiler belirleyecek ve mahalle sakinlerinin taleplerini belediyeye iletecek bir platform olacak. Meclisin hayata geçmesiyle mahalle muhtarları taleplerini direkt olarak Belediye Başkanı Fuat Köse’ye iletebilecek.

Belediye yetkilileri, Muhtarlar Meclisi’nin mahallelerin kalkınması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, yerel yönetimde mahallelerin temsiliyetinin artırılarak mahalle sakinlerinin sesinin daha etkin bir şekilde duyurulmasının amaçlandığını ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.