Bulancak'ta kurban bayramı öncesi bıçakçılarda yoğun mesai

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 14.06.2024 - 15:15, Güncelleme: 14.06.2024 - 16:16 2793+ kez okundu.
 

Bulancak'ta kurban bayramı öncesi bıçakçılarda yoğun mesai

Giresun’un Bulancak ilçesindeki bıçakçılar ve seyyar bıçak bilemeciler, Kurban Bayramı öncesinde yoğun bir dönem geçiriyor.
Vatandaşlar, körelen bıçaklarını keskin hale getirmek için bileme işlemi yapılan dükkanların yolunu tutarken, bıçak ustaları da bayram öncesi mesailerini artırdı. Bulancak'ta 40 yıldır çilingir, anahtar ve bıçak bileme işi yapan Ali Üstün, 15 yaşından bu yana mesleğini sürdürdüğünü söyledi. Her yıl Kurban Bayramı öncesi bıçakları bilemeye başladıklarını, arife gününe kadar yoğun mesailerinin devam ettiğini anlatan Üstün, "Bir ay önceden vatandaşlarımız bıçaklarını getirmeye başlıyor. Bıçak fiyatlarının bileme işlemine göre daha yüksek olduğunu vurgulayan Kök, "Bıçak, satır ve baltaları biliyoruz. Yeni, kaliteli bir bıçağın satışı pahalı olduğundan vatandaşlarımız bizi tercih ediyor." ifadesini kullandı. Müşterilerinden Kurban Bayramı gelmeden kendilerine gelmelerini isteyen Üstün, "Vatandaşların kurban öncesi bıçaklarını güzel şekilde hazırlaması lazım. Hazırlamazlarsa hayvanlarını kesemezler, hayvan zahmet çeker.” Diye konuştu.
Giresun’un Bulancak ilçesindeki bıçakçılar ve seyyar bıçak bilemeciler, Kurban Bayramı öncesinde yoğun bir dönem geçiriyor.

Vatandaşlar, körelen bıçaklarını keskin hale getirmek için bileme işlemi yapılan dükkanların yolunu tutarken, bıçak ustaları da bayram öncesi mesailerini artırdı.

Bulancak'ta 40 yıldır çilingir, anahtar ve bıçak bileme işi yapan Ali Üstün, 15 yaşından bu yana mesleğini sürdürdüğünü söyledi.

Her yıl Kurban Bayramı öncesi bıçakları bilemeye başladıklarını, arife gününe kadar yoğun mesailerinin devam ettiğini anlatan Üstün, "Bir ay önceden vatandaşlarımız bıçaklarını getirmeye başlıyor.

Bıçak fiyatlarının bileme işlemine göre daha yüksek olduğunu vurgulayan Kök, "Bıçak, satır ve baltaları biliyoruz. Yeni, kaliteli bir bıçağın satışı pahalı olduğundan vatandaşlarımız bizi tercih ediyor." ifadesini kullandı.

Müşterilerinden Kurban Bayramı gelmeden kendilerine gelmelerini isteyen Üstün, "Vatandaşların kurban öncesi bıçaklarını güzel şekilde hazırlaması lazım. Hazırlamazlarsa hayvanlarını kesemezler, hayvan zahmet çeker.” Diye konuştu.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.