Giresun’un O Yaylasında Enginar Hasadı Başladı

YAŞAM (YH) - Yıldız Haber | 21.06.2024 - 17:30, Güncelleme: 21.06.2024 - 17:42 8552+ kez okundu.
 

Giresun’un O Yaylasında Enginar Hasadı Başladı

Giresun’un 1800 rakımlı yaylasında yetiştirilen enginarlar, yeterli olgunluğa eriştikten sonra hasat edildi. Dereli ilçesine bağlı Kulakkaya yaylasında...
Yavuzkemal Belediye Başkanı Adem Önal tarafından oluşturulan bahçede ekilen enginarlar, hasat edilerek misafirlere ikram edildi. Yavuzkemal Belediye Başkanı Adem Önal, İstanbul’dan gelen misafirleriyle birlikte enginarları hasat etti. Enginarları misafirlerine ikram eden Önal, "İstanbul'dan gelen misafirlerimizle birlikte Yavuzkemal Beldemizde şifa kaynağı, karaciğer dostu enginar hasadını yaptık. Bölgemizde bu tarz faydalı sebze ve meyveleri yetiştirmeye ve teşvik etmeye devam edeceğiz. Önce üretim, daima üretim," diyerek üretimin önemine vurgu yaptı. Kulakkaya yaylasında gerçekleştirilen bu hasat, bölgenin tarımsal potansiyelini ve organik ürün yetiştiriciliğine olan uygunluğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Enginar gibi şifalı bitkilerin yüksek rakımlı yaylalarda yetiştirilmesi, hem bölge halkına ekonomik katkı sağlıyor hem de sağlıklı ve doğal ürünlerin tüketiciyle buluşmasını sağlıyor. Enginar, karaciğer dostu olarak bilinen ve sağlık açısından birçok faydası olan bir bitkidir. Antioksidan özellikleri ve sindirim sistemine olan katkılarıyla bilinen enginar, yüksek rakımlı yaylalarda organik olarak yetiştirildiğinde daha sağlıklı ve lezzetli oluyor. Bu nedenle, bölgede enginar yetiştiriciliği teşvik ediliyor ve yaygınlaştırılıyor.  
Giresun’un 1800 rakımlı yaylasında yetiştirilen enginarlar, yeterli olgunluğa eriştikten sonra hasat edildi. Dereli ilçesine bağlı Kulakkaya yaylasında...

Yavuzkemal Belediye Başkanı Adem Önal tarafından oluşturulan bahçede ekilen enginarlar, hasat edilerek misafirlere ikram edildi.

Yavuzkemal Belediye Başkanı Adem Önal, İstanbul’dan gelen misafirleriyle birlikte enginarları hasat etti. Enginarları misafirlerine ikram eden Önal, "İstanbul'dan gelen misafirlerimizle birlikte Yavuzkemal Beldemizde şifa kaynağı, karaciğer dostu enginar hasadını yaptık. Bölgemizde bu tarz faydalı sebze ve meyveleri yetiştirmeye ve teşvik etmeye devam edeceğiz. Önce üretim, daima üretim," diyerek üretimin önemine vurgu yaptı.

Kulakkaya yaylasında gerçekleştirilen bu hasat, bölgenin tarımsal potansiyelini ve organik ürün yetiştiriciliğine olan uygunluğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Enginar gibi şifalı bitkilerin yüksek rakımlı yaylalarda yetiştirilmesi, hem bölge halkına ekonomik katkı sağlıyor hem de sağlıklı ve doğal ürünlerin tüketiciyle buluşmasını sağlıyor.

Enginar, karaciğer dostu olarak bilinen ve sağlık açısından birçok faydası olan bir bitkidir. Antioksidan özellikleri ve sindirim sistemine olan katkılarıyla bilinen enginar, yüksek rakımlı yaylalarda organik olarak yetiştirildiğinde daha sağlıklı ve lezzetli oluyor. Bu nedenle, bölgede enginar yetiştiriciliği teşvik ediliyor ve yaygınlaştırılıyor.

 

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.