Son Dakika! Sigaraya temmuz ayında büyük zam yolda

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 21.06.2024 - 17:56, Güncelleme: 21.06.2024 - 17:56 6560+ kez okundu.
 

Son Dakika! Sigaraya temmuz ayında büyük zam yolda

Temmuz ayında 5 farklı sigara grubunun fiyatlarına zam yapılacağı bildirildi ve bu zamların 3 ila 8 TL arasında olacağı öne sürüldü.
2024 yılının ocak ayından itibaren başlayan zam furyasına bir yenisi daha ekleniyor. Bu yılın başından bu yana sigaraya peş peşe gelen zamların ardından, temmuz ayında da 5 sigara grubuna yeniden zam yapılacağı ifade edildi. Mevzuata göre, sigaradan alınan ÖTV, ocak ve temmuz aylarında, önceki 6 aylık dönemin üretici enflasyonu (ÜFE) oranında artırılıyor. Bu dönem içerisinde ÜFE’nin yüzde 20’nin altına düşmeyeceği tahmin ediliyor. Bu nedenle, sigaranın perakende satış fiyatının 60 TL’nin altına inmesi beklenmiyor.
Temmuz ayında 5 farklı sigara grubunun fiyatlarına zam yapılacağı bildirildi ve bu zamların 3 ila 8 TL arasında olacağı öne sürüldü.

2024 yılının ocak ayından itibaren başlayan zam furyasına bir yenisi daha ekleniyor. Bu yılın başından bu yana sigaraya peş peşe gelen zamların ardından, temmuz ayında da 5 sigara grubuna yeniden zam yapılacağı ifade edildi.

Mevzuata göre, sigaradan alınan ÖTV, ocak ve temmuz aylarında, önceki 6 aylık dönemin üretici enflasyonu (ÜFE) oranında artırılıyor. Bu dönem içerisinde ÜFE’nin yüzde 20’nin altına düşmeyeceği tahmin ediliyor. Bu nedenle, sigaranın perakende satış fiyatının 60 TL’nin altına inmesi beklenmiyor.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.