ATAK “Afete Hazır Giresun” projesini tamamlandı

YAŞAM (YH) - Yıldız Haber | 23.06.2024 - 23:04, Güncelleme: 23.06.2024 - 23:10 3603+ kez okundu.
 

ATAK “Afete Hazır Giresun” projesini tamamlandı

ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği tarafından yürütülen "Afete Hazır Giresun" projesi akarsu arama eğitimi ile tamamlandı.
İçişleri Bakanlığı, sivil toplum örgütlerinin kapasitesi artırmak için kamu yararı olan projeleri mali yönden desteklemektedir. Giresun'daki acil durumlara müdahale kapasitesinin artırılması için  ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneğinin projesi Bakanlık tarafından 2023 yılında onaylanmıştı. Proje kapsamında doğa arama kurtarma, deprem arama kurtarma,akarsu arama kurtarma eğitimleri düzenlendi. Birçok kurum ve kuruluşta afet bilinçlendirme seminerleri düzenlendi.  Aksu Çayı'nda düzenlenen akarsu arama eğitimine katılım yüksekti. Teorik ve uygulamalı eğitim alan kursiyerler eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı oldular. ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mete Durmuş "Eğitimi iki aşamada gerçekleştirdik. Teorik verilen bilgileri, akarsu içinde de gösterdik ve uygulattık. Akarsu morfolojisi,akarsu okuma,suya düşe
ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği tarafından yürütülen "Afete Hazır Giresun" projesi akarsu arama eğitimi ile tamamlandı.

İçişleri Bakanlığı, sivil toplum örgütlerinin kapasitesi artırmak için kamu yararı olan projeleri mali yönden desteklemektedir.

Giresun'daki acil durumlara müdahale kapasitesinin artırılması için   ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneğinin projesi Bakanlık tarafından 2023 yılında onaylanmıştı. Proje kapsamında doğa arama kurtarma, deprem arama kurtarma,akarsu arama kurtarma eğitimleri düzenlendi. Birçok kurum ve kuruluşta afet bilinçlendirme seminerleri düzenlendi. 

Aksu Çayı'nda düzenlenen akarsu arama eğitimine katılım yüksekti. Teorik ve uygulamalı eğitim alan kursiyerler eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı oldular.

ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mete Durmuş "Eğitimi iki aşamada gerçekleştirdik. Teorik verilen bilgileri, akarsu içinde de gösterdik ve uygulattık. Akarsu morfolojisi,akarsu okuma,suya düşe

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.