Yangında Hasar Gören Evleri Belediye Onaracak

DÜNYA (YH) - Yıldız Haber | 24.06.2024 - 10:30, Güncelleme: 24.06.2024 - 10:30 1923 kez okundu.
 

Yangında Hasar Gören Evleri Belediye Onaracak

Manisa Salihli ilçesine bağlı Yağbasan ve Karasavcı Mahalleleri arasındaki makilik alanda Cuma günü öğlen saatlerinde çıkan yangın söndürüldü.
Vali Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Tarım Müdürü Metin Öztürk, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Pıhtılı ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal ile birlikte iki mahallede incelemelerde bulunarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.     Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Bu tip yangın ve doğal afetler Manisa’mızda ve ülkemizde son 1 ayda çok artış gösterdi. Çok şükür sevinecek bir noktamız var. Salihli ilçemizde can kaybının olmaması meydana gelen yangında bizleri sevindiren yan oldu” dedi.  Başkan Zeyrek, “AFAD olsun, Orman Müdürlüğü olsun, gönüllülerimiz ve devletin tüm kurumları üzerlerine düşen her şeyi yapıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak son mecliste karar aldık. Artık doğal afetlerden ve yangınlardan zarar gören tüm vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Hem Valiliğimiz hem devletimizin tüm kurumları ve Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu zararların bir an önce giderilmesi için çalışmalara başlayacağız. Yanan evimizin onarımını Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendik” dedi.  Vali Enver Ünlü, “Tüm kurumlarımız büyük mücadele verdi Vali Enver Ünlü, “Salihli ilçemizde Yağbasan ve Karasavcı mahallerimizi çok yakından etkileyen ve Cuma günü öğlen saatlerinde başlayan yangına, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığımız başta olmak üzere, Orman Bölge Müdürlüğümüz, Jandarmamız, buradaki bütün kurumlar ve vatandaşlarımız 9 hava aracı, 51 söndürme ekibi, iş makineleri, 337 personel, 14 saat boyunca büyük bir mücadele ile müdahale etti. En büyük tesellimiz herhangi bir can kaybının olmamasıdır. Onlarla ilgili AFAD ve Büyükşehir Belediyemiz gereken destekleri verecekler” dedi.  Vali Enver Ünlü, “Duyarlı olalım, ciğerlerimiz yanmasın” Valisi Enver Ünlü, yangınlara karşı vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulundu ve, “Vatandaşlarımızdan tek ricam, yangınlarımızı önleme amacıyla tüm yasaklama kararlarına uymalarıdır. Yangının en büyük sebebi, anız, izmarit, cam kırıkları, elektrik telleri, trafolar ve tarımsal faaliyetlerdir. Lütfen bu konuda duyarlı olalım, dikkatli olalım. Rab’bim bir daha bu tür afetler yaşatmasın. Büyük bir işbirliği ve fedakarlık gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Vali Enver Ünlü’yü telefonla arayarak, iki mahalledeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.       
Manisa Salihli ilçesine bağlı Yağbasan ve Karasavcı Mahalleleri arasındaki makilik alanda Cuma günü öğlen saatlerinde çıkan yangın söndürüldü.

Vali Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Tarım Müdürü Metin Öztürk, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Pıhtılı ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal ile birlikte iki mahallede incelemelerde bulunarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.    

Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Bu tip yangın ve doğal afetler Manisa’mızda ve ülkemizde son 1 ayda çok artış gösterdi. Çok şükür sevinecek bir noktamız var. Salihli ilçemizde can kaybının olmaması meydana gelen yangında bizleri sevindiren yan oldu” dedi. 

Başkan Zeyrek, “AFAD olsun, Orman Müdürlüğü olsun, gönüllülerimiz ve devletin tüm kurumları üzerlerine düşen her şeyi yapıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak son mecliste karar aldık. Artık doğal afetlerden ve yangınlardan zarar gören tüm vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Hem Valiliğimiz hem devletimizin tüm kurumları ve Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu zararların bir an önce giderilmesi için çalışmalara başlayacağız. Yanan evimizin onarımını Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendik” dedi. 
Vali Enver Ünlü, “Tüm kurumlarımız büyük mücadele verdi
Vali Enver Ünlü, “Salihli ilçemizde Yağbasan ve Karasavcı mahallerimizi çok yakından etkileyen ve Cuma günü öğlen saatlerinde başlayan yangına, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığımız başta olmak üzere, Orman Bölge Müdürlüğümüz, Jandarmamız, buradaki bütün kurumlar ve vatandaşlarımız 9 hava aracı, 51 söndürme ekibi, iş makineleri, 337 personel, 14 saat boyunca büyük bir mücadele ile müdahale etti. En büyük tesellimiz herhangi bir can kaybının olmamasıdır. Onlarla ilgili AFAD ve Büyükşehir Belediyemiz gereken destekleri verecekler” dedi. 
Vali Enver Ünlü, “Duyarlı olalım, ciğerlerimiz yanmasın”
Valisi Enver Ünlü, yangınlara karşı vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulundu ve, “Vatandaşlarımızdan tek ricam, yangınlarımızı önleme amacıyla tüm yasaklama kararlarına uymalarıdır. Yangının en büyük sebebi, anız, izmarit, cam kırıkları, elektrik telleri, trafolar ve tarımsal faaliyetlerdir. Lütfen bu konuda duyarlı olalım, dikkatli olalım. Rab’bim bir daha bu tür afetler yaşatmasın. Büyük bir işbirliği ve fedakarlık gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Vali Enver Ünlü’yü telefonla arayarak, iki mahalledeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.