İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Korkunç Raporu Açıkladı!

ASAYİŞ (YH) - Yıldız Haber | 11.07.2024 - 10:23, Güncelleme: 11.07.2024 - 10:23 4892+ kez okundu.
 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Korkunç Raporu Açıkladı!

Bakan Ali Yerlikaya, 2023 yılında 308 kadının şiddet sonucu hayatını kaybettiğini, 2024 yılının ilk altı ayında ise 166 kadının yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Bu korkunç rapor, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun AKP Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan başkanlığındaki toplantısında sunuldu. Toplantıya Bakan Yerlikaya, bakan yardımcıları ve bürokratlar katılım sağladı. Bakan Yerlikaya'nın Açıklaması Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu bilgileri aktardı: “Kadınların hayatın her alanında gösterdikleri mücadeleyi bir hak mücadelesi olarak görüyoruz.  İçişleri ailesi olarak 600 bin personele sahibiz. Kadın personel sayımız toplam sayımızın yüzde 10’una ulaştı. 2023’de maalesef 308 kadın şiddet nedeniyle hayatını kaybetti. 2024’ün ilk altı ayında 166 kadın yaşamını yitirdi. Kadına yönelik şiddeti asla kabul etmiyoruz. Bir rakamını dahi kabul etmiyoruz. Her türlü çalışmayı en güçlü şekilde destekliyoruz. Sağlıklı bir aile kurumu olmadan gerçek manada bir milletin varlığından bahsedemeyiz. Kadınlara yönelik her türlü şiddeti, sadece o kadının şahsında değil milletimize, devletimize ve değerlerimize de yapılmış saldırı olarak kabul ediyoruz. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Bakan Yerlikaya, kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, "2023 yılında 308 kadın şiddet nedeniyle hayatını kaybederken, 2024'ün ilk yarısında bu sayı 166 oldu. Şiddetin her türlüsüne, özellikle kadına yönelik olana kesinlikle karşıyız," dedi. Elektronik Kelepçe Projesi Yerlikaya, şiddet vakalarını önlemek amacıyla elektronik kelepçe projesine değinerek, "Bu sorunu çözmeye yönelik çalışmaları ve girişimleri güçlü şekilde destekliyoruz. Elektronik kelepçe projesi ile yüksek riskli şiddet vakalarını önleme yolunda önemli adımlar attık. 1 Temmuz 2024 itibarıyla, 689 vaka Elektronik İzleme Merkezimiz tarafından izlenmektedir. 2023 yılında 1000 olan elektronik kelepçe kapasitemizi %50 artırarak 1500’e çıkardık," ifadelerini kullandı. KADES Uygulaması KADES uygulaması ile şiddetle mücadelede önemli bir araç sunduklarını belirten Bakan Yerlikaya, "KADES uygulamamız da şiddetle mücadelede önemli bir araçtır. Uygulama, bugüne kadar 6 milyon 597 bin kişi tarafından indirildi ve 1 milyon 219 bin ihbar alındı. Bu ihbarlar en hızlı şekilde değerlendirilip, en yakın güvenlik birimlerimizce müdahale edilmiştir," dedi.
Bakan Ali Yerlikaya, 2023 yılında 308 kadının şiddet sonucu hayatını kaybettiğini, 2024 yılının ilk altı ayında ise 166 kadının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bu korkunç rapor, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun AKP Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan başkanlığındaki toplantısında sunuldu. Toplantıya Bakan Yerlikaya, bakan yardımcıları ve bürokratlar katılım sağladı.

Bakan Yerlikaya'nın Açıklaması

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu bilgileri aktardı: “Kadınların hayatın her alanında gösterdikleri mücadeleyi bir hak mücadelesi olarak görüyoruz.  İçişleri ailesi olarak 600 bin personele sahibiz. Kadın personel sayımız toplam sayımızın yüzde 10’una ulaştı. 2023’de maalesef 308 kadın şiddet nedeniyle hayatını kaybetti. 2024’ün ilk altı ayında 166 kadın yaşamını yitirdi. Kadına yönelik şiddeti asla kabul etmiyoruz. Bir rakamını dahi kabul etmiyoruz. Her türlü çalışmayı en güçlü şekilde destekliyoruz. Sağlıklı bir aile kurumu olmadan gerçek manada bir milletin varlığından bahsedemeyiz. Kadınlara yönelik her türlü şiddeti, sadece o kadının şahsında değil milletimize, devletimize ve değerlerimize de yapılmış saldırı olarak kabul ediyoruz.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele

Bakan Yerlikaya, kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, "2023 yılında 308 kadın şiddet nedeniyle hayatını kaybederken, 2024'ün ilk yarısında bu sayı 166 oldu. Şiddetin her türlüsüne, özellikle kadına yönelik olana kesinlikle karşıyız," dedi.

Elektronik Kelepçe Projesi

Yerlikaya, şiddet vakalarını önlemek amacıyla elektronik kelepçe projesine değinerek, "Bu sorunu çözmeye yönelik çalışmaları ve girişimleri güçlü şekilde destekliyoruz. Elektronik kelepçe projesi ile yüksek riskli şiddet vakalarını önleme yolunda önemli adımlar attık. 1 Temmuz 2024 itibarıyla, 689 vaka Elektronik İzleme Merkezimiz tarafından izlenmektedir. 2023 yılında 1000 olan elektronik kelepçe kapasitemizi %50 artırarak 1500’e çıkardık," ifadelerini kullandı.

KADES Uygulaması

KADES uygulaması ile şiddetle mücadelede önemli bir araç sunduklarını belirten Bakan Yerlikaya, "KADES uygulamamız da şiddetle mücadelede önemli bir araçtır. Uygulama, bugüne kadar 6 milyon 597 bin kişi tarafından indirildi ve 1 milyon 219 bin ihbar alındı. Bu ihbarlar en hızlı şekilde değerlendirilip, en yakın güvenlik birimlerimizce müdahale edilmiştir," dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mikayliz
(11.07.2024 10:46 - #74723)
Ne acı bir tablo ne büyük utanç verici bir durum. Kendilerini şiddet uygulayarak güçlü zanneden erkek adı altına sığınan zihniyeti bozuklar. Gün gelir hesabınız ilahi adalet önünde kesilir
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.