Kula jeotermal kaynaklı teknolojik seraya su projesi

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 12.07.2024 - 09:24, Güncelleme: 12.07.2024 - 09:24 1866+ kez okundu.
 

Kula jeotermal kaynaklı teknolojik seraya su projesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula ‘Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera Projesi’nin su ihtiyacını karşılamak için önemli bir adım attı.
Enerji nakil hattı ve 3 bin 300 metrelik terfi hattının kurulacağı çalışmayla jeotermal seraya sulama ve kullanma suyu sağlanacak. Kula’da 50 bin metrekarelik alanda üretimin yapıldığı Kula ‘Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera Projesi’nde Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi iş birliği gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ile Kula Belediye Başkanvekili Semra Gündüz, yıllık 2 bin ton domates üretilen serada ihtiyaç duyulan sulama ve kullanma suyunun temin edilmesi için protokol imzaladı. Protokol ile Büyükşehir Belediyesi tarafından enerji nakil hattı ile 3 bin 300 metrelik terfi hattının yapılacağını belirten Başkan Zeyrek, çalışmayla Kula’nın tarımsal potansiyelinin ve seranın üretim kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula ‘Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera Projesi’nin su ihtiyacını karşılamak için önemli bir adım attı.

Enerji nakil hattı ve 3 bin 300 metrelik terfi hattının kurulacağı çalışmayla jeotermal seraya sulama ve kullanma suyu sağlanacak.

Kula’da 50 bin metrekarelik alanda üretimin yapıldığı Kula ‘ Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera Projesi’nde Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi iş birliği gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ile Kula Belediye Başkanvekili Semra Gündüz, yıllık 2 bin ton domates üretilen serada ihtiyaç duyulan sulama ve kullanma suyunun temin edilmesi için protokol imzaladı.

Protokol ile Büyükşehir Belediyesi tarafından enerji nakil hattı ile 3 bin 300 metrelik terfi hattının yapılacağını belirten Başkan Zeyrek, çalışmayla Kula’nın tarımsal potansiyelinin ve seranın üretim kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.