Emekliler isyanda! EDS'den açıklama geldi; 'İktidar Emeklileri Oyalamaya Devam Ediyor'

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 16.07.2024 - 18:54, Güncelleme: 16.07.2024 - 18:59 4683+ kez okundu.
 

Emekliler isyanda! EDS'den açıklama geldi; 'İktidar Emeklileri Oyalamaya Devam Ediyor'

Emekliler Dayanışma Sendikası Giresun Bölge Temsilcisi Erkan Türüdü, hükümeti ve Türkiye İstatistik Kurumu'nu (TÜİK) sert bir dille eleştirdi.
Türüdü, Temmuz ayı başında TÜİK'in enflasyon verilerini gerçekçi bir şekilde açıklamaya davet ettiklerini, ancak kurumun yine emekli ve çalışanların sesini duymazdan geldiğini belirtti. TÜİK'in aylık enflasyon oranını %1.60 olarak açıklaması ve bu açıklamanın ardından yaptığı araştırmaların nasıl gerçekleştirildiğine dair bilgilendirmesi, Türüdü tarafından "tarihin en inanılmaz açıklaması" olarak nitelendirildi. TÜİK'in bu tutumunun, emekli ve çalışanların ücretlerini olumsuz etkilediğini vurgulayan Türüdü, hükümetin TÜİK verilerine dayanarak açıkladığı maaş zamlarının yoksulluğu artırdığını ve daha fazla insanı açlık sınırının altına ittiğini ifade etti. "En Düşük Emekli Aylığına Yapılan Artış Yetersiz" İktidarın, en düşük emekli aylığına yaptığı 2.500 TL'lik artışı eleştiren Türüdü, bu artışın memur emeklilerine verilmeyen 8.000 TL seyyanen zamla kıyaslanamayacağını söyledi. Türüdü, emeklilerin en büyük sorununun emeklilikte bağlanan aylık oranlarının düşüklüğünden kaynaklandığını ve bu oranların hak olarak geri iade edilmesi gerektiğini belirtti.   "Emeklilerin Onurlu Yaşama Kavuşması İçin Sendikal Örgütlenme Şart"   Emekliler Dayanışma Sendikası olarak, tüm emeklilerin sendikalarda örgütlenmesi ve haklarının belirlenmesinde söz sahibi olmaları gerektiğini savunan Türüdü, emeklileri sendikayla birlikte hareket etmeye çağırdı. Türüdü, sessiz ve örgütsüz kalmanın adaleti sağlamayacağını vurgulayarak, iktidarı ülke ve toplum gerçeklerini doğru tespit etmeye ve emeklilerin haklarına saygı göstermeye davet etti.
Emekliler Dayanışma Sendikası Giresun Bölge Temsilcisi Erkan Türüdü, hükümeti ve Türkiye İstatistik Kurumu'nu (TÜİK) sert bir dille eleştirdi.

Türüdü, Temmuz ayı başında TÜİK'in enflasyon verilerini gerçekçi bir şekilde açıklamaya davet ettiklerini, ancak kurumun yine emekli ve çalışanların sesini duymazdan geldiğini belirtti.

TÜİK'in aylık enflasyon oranını %1.60 olarak açıklaması ve bu açıklamanın ardından yaptığı araştırmaların nasıl gerçekleştirildiğine dair bilgilendirmesi, Türüdü tarafından "tarihin en inanılmaz açıklaması" olarak nitelendirildi. TÜİK'in bu tutumunun, emekli ve çalışanların ücretlerini olumsuz etkilediğini vurgulayan Türüdü, hükümetin TÜİK verilerine dayanarak açıkladığı maaş zamlarının yoksulluğu artırdığını ve daha fazla insanı açlık sınırının altına ittiğini ifade etti.

"En Düşük Emekli Aylığına Yapılan Artış Yetersiz"

İktidarın, en düşük emekli aylığına yaptığı 2.500 TL'lik artışı eleştiren Türüdü, bu artışın memur emeklilerine verilmeyen 8.000 TL seyyanen zamla kıyaslanamayacağını söyledi. Türüdü, emeklilerin en büyük sorununun emeklilikte bağlanan aylık oranlarının düşüklüğünden kaynaklandığını ve bu oranların hak olarak geri iade edilmesi gerektiğini belirtti.

 

"Emeklilerin Onurlu Yaşama Kavuşması İçin Sendikal Örgütlenme Şart"

 

Emekliler Dayanışma Sendikası olarak, tüm emeklilerin sendikalarda örgütlenmesi ve haklarının belirlenmesinde söz sahibi olmaları gerektiğini savunan Türüdü, emeklileri sendikayla birlikte hareket etmeye çağırdı. Türüdü, sessiz ve örgütsüz kalmanın adaleti sağlamayacağını vurgulayarak, iktidarı ülke ve toplum gerçeklerini doğru tespit etmeye ve emeklilerin haklarına saygı göstermeye davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.