Giresun’da Su Ürünleri Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 24.07.2024 - 16:21, Güncelleme: 24.07.2024 - 16:27 3455+ kez okundu.
 

Giresun’da Su Ürünleri Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor

Giresun Tarım ve Orman Müdürlüğü, Su Ürünleri Kanunu kapsamında, palamut avcılığının 31 Ağustosa tarihleri arasında yasak olduğunu hatırlattı.
Bu yasağa uygun olarak, İl ve İlçe Müdürlüklerindeki su ürünleri teknik elemanları tarafından balıkçı barınakları ve perakende satış yerlerinde düzenli denetimler gerçekleştiriliyor. Denetimlerde, yasa dışı avlandığı tespit edilen palamut balıklarına el konulurken, yasa dışı avcılık yapanlara idari para cezası uygulanıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu denetimlerin paydaş kurumlarla iş birliği içinde aralıksız devam edeceğini belirtti. Bu kapsamda yapılan açıklamada, “Bakanlığımızca 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ilgili yönetmelik kapsamında yayımlanan 5/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğin palamut-torik avcılığı başlıklı 19. maddesinde 'Tüm karasularımızda 1 Nisan – 31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dahil her türlü istihsal vasıtası ile palamut-torik avcılığı yasaktır.' denilmektedir." ifadeleri kullanıldı. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak ve yasadışı avcılığın önüne geçmek için denetimlerin devam edeceğini vurguladı. Bu etkin denetimlerle, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir avcılığın teşvik edilmesi amaçlanıyor. Balıkçılar ve perakende satış yapanlar, yasa dışı avcılığın ciddi cezaları olduğunu bilerek bu konuda hassasiyet göstermelidir.
Giresun Tarım ve Orman Müdürlüğü, Su Ürünleri Kanunu kapsamında, palamut avcılığının 31 Ağustosa tarihleri arasında yasak olduğunu hatırlattı.
Bu yasağa uygun olarak, İl ve İlçe Müdürlüklerindeki su ürünleri teknik elemanları tarafından balıkçı barınakları ve perakende satış yerlerinde düzenli denetimler gerçekleştiriliyor.

Denetimlerde, yasa dışı avlandığı tespit edilen palamut balıklarına el konulurken, yasa dışı avcılık yapanlara idari para cezası uygulanıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu denetimlerin paydaş kurumlarla iş birliği içinde aralıksız devam edeceğini belirtti.

Bu kapsamda yapılan açıklamada, “Bakanlığımızca 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ilgili yönetmelik kapsamında yayımlanan 5/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğin palamut-torik avcılığı başlıklı 19. maddesinde 'Tüm karasularımızda 1 Nisan – 31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dahil her türlü istihsal vasıtası ile palamut-torik avcılığı yasaktır.' denilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak ve yasadışı avcılığın önüne geçmek için denetimlerin devam edeceğini vurguladı.

Bu etkin denetimlerle, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir avcılığın teşvik edilmesi amaçlanıyor. Balıkçılar ve perakende satış yapanlar, yasa dışı avcılığın ciddi cezaları olduğunu bilerek bu konuda hassasiyet göstermelidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.