Hizmet İş Sendikası Manisa Büyükşehir Belediyesi ile masaya oturdu

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 24.07.2024 - 21:43, Güncelleme: 25.07.2024 - 10:39 2443+ kez okundu.
 

Hizmet İş Sendikası Manisa Büyükşehir Belediyesi ile masaya oturdu

Hizmet İş Sendikası 4400 emekçi için talep ettiği ek zaman için Manisa Büyükşehir belediyesi ile masaya oturdu.
Manisa Büyükşehir belediyesi Besot çalışanı 4400 emekçinin temmuz ayı zam oranın uygulaması için işverenle yapılan görüşmeler sonuç verdi.   Hizmet iş Sendikası Manisa 2 nolu Şube Başkanı Tekin Turgut yaptığı açıklamada,  Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelerek ek zam görüşmelerine başladıklarını ifade etti.  Turgut ; “Hizmet İş Sendikamız ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Besot şirketi ile yaptığımız sözleşme bu yılın sonu yanı 12-31-2024 tarihine kadar geçerli olup yetkili sendika hizmet iş sendikamızdır. 1-1-2023 tarihinde imzalanan toplu iş sözleşmemiz gereği 2. yıl zamları belirlenmesi uygulama tarihleri geldiği zaman, taraflar bir araya gelerek zam oranını belirler ifadesi bulunmaktadır. Bu anlamda 1-1-2024 tarihinde 1. Altı ay zam oranı için bundan önceki yönetim ile bir araya gelerek görüşülmüş üyelerimiz adına iyi bir zam artışı ile sözleşmemizi imzalamıştık. O gün 2.altı ay (temmuz ) zam oranı için temmuz ayında bir araya gelerek zam oranını belirlemek için mutabık kalmıştık. Geçtiğimiz hafta Manisa Büyükşehir belediyesi yetkililerine hem bir yazı ile hem sözlü olarak temmuz ayı bitmeden sözleşme maddemiz gereği ve 31 Mart yerel seçimleri öncesi Sayın belediye başkanımız Ferdi Zeyrek tarafından işçilere verilen ek zam müjdesini hatırlatarak talebimizi gerçekleştirdik.  Bu gün Sayın Büyükşehir belediye başkanımızın talimatı ile ek protokol görüşmeleri için Sayın Genel Sekreter Yardımcısı ve ekibi ile bir araya gelerek ilk görüşmemizi gerçekleştirdik. Bu anlamda üyelerimizin beklentileri, yaşanan hayat pahalılığı ve eriyen ücretlerimizin telafisi için görüşmelerimizi bir an önce bitirip sözleşmeyi imzalamak adına müzakereye devam ediyoruz.  İki tarafın isteği ve düşüncesi üyelerimizin temmuz maaşlarının zamlı alması yaşanan hayat pahalılığı nedeniyle çoluk çocuklarıyla birlikte Ocak ayına kadar rahat bir nefes almasıdır” diye konuştu.
Hizmet İş Sendikası 4400 emekçi için talep ettiği ek zaman için Manisa Büyükşehir belediyesi ile masaya oturdu.

Manisa Büyükşehir belediyesi Besot çalışanı 4400 emekçinin temmuz ayı zam oranın uygulaması için işverenle yapılan görüşmeler sonuç verdi.  
Hizmet iş Sendikası Manisa 2 nolu Şube Başkanı Tekin Turgut yaptığı açıklamada,  Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelerek ek zam görüşmelerine başladıklarını ifade etti. 

Turgut ; “Hizmet İş Sendikamız ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Besot şirketi ile yaptığımız sözleşme bu yılın sonu yanı 12-31-2024 tarihine kadar geçerli olup yetkili sendika hizmet iş sendikamızdır. 1-1-2023 tarihinde imzalanan toplu iş sözleşmemiz gereği 2. yıl zamları belirlenmesi uygulama tarihleri geldiği zaman, taraflar bir araya gelerek zam oranını belirler ifadesi bulunmaktadır. Bu anlamda 1-1-2024 tarihinde 1. Altı ay zam oranı için bundan önceki yönetim ile bir araya gelerek görüşülmüş üyelerimiz adına iyi bir zam artışı ile sözleşmemizi imzalamıştık. O gün 2.altı ay (temmuz ) zam oranı için temmuz ayında bir araya gelerek zam oranını belirlemek için mutabık kalmıştık. Geçtiğimiz hafta Manisa Büyükşehir belediyesi yetkililerine hem bir yazı ile hem sözlü olarak temmuz ayı bitmeden sözleşme maddemiz gereği ve 31 Mart yerel seçimleri öncesi Sayın belediye başkanımız Ferdi Zeyrek tarafından işçilere verilen ek zam müjdesini hatırlatarak talebimizi gerçekleştirdik.  Bu gün Sayın Büyükşehir belediye başkanımızın talimatı ile ek protokol görüşmeleri için Sayın Genel Sekreter Yardımcısı ve ekibi ile bir araya gelerek ilk görüşmemizi gerçekleştirdik. Bu anlamda üyelerimizin beklentileri, yaşanan hayat pahalılığı ve eriyen ücretlerimizin telafisi için görüşmelerimizi bir an önce bitirip sözleşmeyi imzalamak adına müzakereye devam ediyoruz.  İki tarafın isteği ve düşüncesi üyelerimizin temmuz maaşlarının zamlı alması yaşanan hayat pahalılığı nedeniyle çoluk çocuklarıyla birlikte Ocak ayına kadar rahat bir nefes almasıdır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.