Ege derin teknoloji fabrikası

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 01.08.2024 - 10:27, Güncelleme: 01.08.2024 - 10:27 3020+ kez okundu.
 

Ege derin teknoloji fabrikası

KOBİ’lerin dünya piyasalarında rekabet gücüne destek veren teknoloji üssü
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı ile Avrupa Birliği desteğiyle Ege Teknopark tarafından yürütülen "Ege D-Tech Projesi" kapsamında kurulan, alanında ilk ve tek olan Türkiye’nin en büyük prototipleme merkezi Ege Derin Teknoloji Fabrikası, Ege Üniversitesi kampüsünde 900 metrekare kapalı alanda hizmet veriyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katıldığı bir törenle açılışı yapılan Ege Derin Teknoloji Fabrikası'ndan iş fikri olan akademisyenler, öğrenciler, start-up girişimleri ve KOBİ'ler başta olmak üzere tüm girişimciler yararlanabiliyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,   “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı içeriğinde, Avrupa Birliği ve Türkiye mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen Ege Teknopark yürütücülüğündeki ‘Ege D-Tech Projesi’ kapsamında Araştırma Üniversitemiz bünyesinde faaliyete geçirdiğimiz, Ege Derin Teknoloji Fabrikası, derin teknoloji alanına odaklanarak girişimcilerin ve KOBİ’lerin üretime ve analizlere kolayca erişmelerini sağlamak amacıyla kurulmuştur” dedi. Prototipleme ve Güvenli Üretim Rektör Prof. Dr. Budak, “KOBİ’lerin ticarileşme yolculuklarındaki her adımında destek olmayı hedefleyen Ege Derin Teknoloji Fabrikası, akademik ve teknik birikimlerin buluşması ile birçok kıymetli ve özel olarak tasarlanmış son teknoloji cihazlara ev sahipliği yapmaktadır” diye konuştu. En İşlevsel Üniversite-Sanayi İş birliği Merkezi Rektör Prof. Dr. Budak, “Tüm bu üretim hizmetlerinin yanında Ege Derin Teknoloji Fabrikasının Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin tam ortasında yer alıyor olması da Ege Üniversitesi Akademisyenleri ile ortak çalışmanın da oldukça kolaylamasını sağlıyor. Merkezde yarı zamanlı olarak görevlendirilen Ege Üniversitesi Akademik personeli tasarım ve üretim çalışmalarında KOBİ’lere akademik bilgileri ile tasarım desteği veriyor. Yani kısacası Ege Derin Teknoloji Fabrikası bölgemizdeki en işlevsel Üniversite-Sanayi İş birliği Merkezi olarak faaliyet gösteriyor” diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tüm bu hizmetlerin yanında Ege Teknopark’ın yürütmekte olduğu Avrupa Birliği Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) programı kapsamında yürüttüğü D-TechM programı ile Ege Derin Teknoloji Fabrikasında oluşturmuş olduğu ön kuluçka  ve kuluçka altyapısı ile KOBİ’lerin genç girişimciler ile buluşmasını sağlıyor” ifadesini kullandı.
KOBİ’lerin dünya piyasalarında rekabet gücüne destek veren teknoloji üssü

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı ile Avrupa Birliği desteğiyle Ege Teknopark tarafından yürütülen "Ege D-Tech Projesi" kapsamında kurulan, alanında ilk ve tek olan Türkiye’nin en büyük prototipleme merkezi Ege Derin Teknoloji Fabrikası, Ege Üniversitesi kampüsünde 900 metrekare kapalı alanda hizmet veriyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katıldığı bir törenle açılışı yapılan Ege Derin Teknoloji Fabrikası'ndan iş fikri olan akademisyenler, öğrenciler, start-up girişimleri ve KOBİ'ler başta olmak üzere tüm girişimciler yararlanabiliyor.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,   “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı içeriğinde, Avrupa Birliği ve Türkiye mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen Ege Teknopark yürütücülüğündeki ‘Ege D-Tech Projesi’ kapsamında Araştırma Üniversitemiz bünyesinde faaliyete geçirdiğimiz, Ege Derin Teknoloji Fabrikası, derin teknoloji alanına odaklanarak girişimcilerin ve KOBİ’lerin üretime ve analizlere kolayca erişmelerini sağlamak amacıyla kurulmuştur” dedi.

Prototipleme ve Güvenli Üretim

Rektör Prof. Dr. Budak, “KOBİ’lerin ticarileşme yolculuklarındaki her adımında destek olmayı hedefleyen Ege Derin Teknoloji Fabrikası, akademik ve teknik birikimlerin buluşması ile birçok kıymetli ve özel olarak tasarlanmış son teknoloji cihazlara ev sahipliği yapmaktadır” diye konuştu.

En İşlevsel Üniversite-Sanayi İş birliği Merkezi

Rektör Prof. Dr. Budak, “Tüm bu üretim hizmetlerinin yanında Ege Derin Teknoloji Fabrikasının Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin tam ortasında yer alıyor olması da Ege Üniversitesi Akademisyenleri ile ortak çalışmanın da oldukça kolaylamasını sağlıyor. Merkezde yarı zamanlı olarak görevlendirilen Ege Üniversitesi Akademik personeli tasarım ve üretim çalışmalarında KOBİ’lere akademik bilgileri ile tasarım desteği veriyor. Yani kısacası Ege Derin Teknoloji Fabrikası bölgemizdeki en işlevsel Üniversite-Sanayi İş birliği Merkezi olarak faaliyet gösteriyor” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tüm bu hizmetlerin yanında Ege Teknopark’ın yürütmekte olduğu Avrupa Birliği Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) programı kapsamında yürüttüğü D-TechM programı ile Ege Derin Teknoloji Fabrikasında oluşturmuş olduğu ön kuluçka  ve kuluçka altyapısı ile KOBİ’lerin genç girişimciler ile buluşmasını sağlıyor” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.