Giresun Belediyesi'ne sıfır atık için yeni hibe araç

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 14.08.2024 - 11:29, Güncelleme: 14.08.2024 - 11:34 3234+ kez okundu.
 

Giresun Belediyesi'ne sıfır atık için yeni hibe araç

Kent merkezinde atık toplama seferberliği
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin önem verdiği konulardan biri olan sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve geri dönüşüm konusunda farkındalığın artırılması amacıyla önemli bir adım atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan hibe ile alınan mobil atık toplama aracı belediye araç filosuna katıldı. Bu araç sayesinde geri dönüştürülebilir atıkların düzenli olarak toplanması için gerekli program oluşturulacak. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, Giresun merkez mahallelerinde belirli günlerde atık toplama hizmeti sunarak vatandaşların geri dönüştürülebilir atıkları daha kolay ve düzenli bir şekilde teslim edebilmesini sağlayacak. Aynı zamanda, atık toplama ve ayrıştırma konusunda bilinçlendirme eğitimleri de verilecek. Vatandaşların atık oluşumunu en aza indirmesi için çeşitli çalışmalar yapılacak ve israfı önlemeye yönelik adımlar atılacak. Belediyenin internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden haftalık programlar hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Giresun Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, daha yaşanılabilir bir dünya için atık oluşumunu ve israfı önlemeye, tekrar kullanıma yönlendirmeye teşvik edecek çalışmalara devam edecek. Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ise, aracın Giresun Belediyesi’ne ve şehre hayırlı olmasını diledi.
Kent merkezinde atık toplama seferberliği

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin önem verdiği konulardan biri olan sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve geri dönüşüm konusunda farkındalığın artırılması amacıyla önemli bir adım atıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan hibe ile alınan mobil atık toplama aracı belediye araç filosuna katıldı. Bu araç sayesinde geri dönüştürülebilir atıkların düzenli olarak toplanması için gerekli program oluşturulacak.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, Giresun merkez mahallelerinde belirli günlerde atık toplama hizmeti sunarak vatandaşların geri dönüştürülebilir atıkları daha kolay ve düzenli bir şekilde teslim edebilmesini sağlayacak.

Aynı zamanda, atık toplama ve ayrıştırma konusunda bilinçlendirme eğitimleri de verilecek. Vatandaşların atık oluşumunu en aza indirmesi için çeşitli çalışmalar yapılacak ve israfı önlemeye yönelik adımlar atılacak.

Belediyenin internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden haftalık programlar hakkında bilgilendirmeler yapılacak.

Giresun Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, daha yaşanılabilir bir dünya için atık oluşumunu ve israfı önlemeye, tekrar kullanıma yönlendirmeye teşvik edecek çalışmalara devam edecek.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ise, aracın Giresun Belediyesi’ne ve şehre hayırlı olmasını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.