Doğaya Keklik Yağmuru Gümüşhane’de Üretilen Keklikler Doğaya Salınıyor

YAŞAM (YH) - Yıldız Haber | 14.08.2024 - 12:41, Güncelleme: 14.08.2024 - 12:41 6291+ kez okundu.
 

Doğaya Keklik Yağmuru Gümüşhane’de Üretilen Keklikler Doğaya Salınıyor

Gümüşhane'de üretilen binlerce keklik, ülkemizin farklı bölgelerine gönderilerek doğaya bırakılıyor. Bu sayede doğada ekosistem dengesi korunuyor.
Gümüşhane'nin Kelkit ilçesindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kelkit Kanatlı Üretim İstasyonu, Türkiye'nin dört bir yanına keklik göndererek biyolojik çeşitliliğin korunmasına önemli katkı sağlıyor. 2018 yılından beri faaliyet gösteren istasyonda yıllık 10 bin keklik üretilerek, doğaya bırakılmak üzere farklı illere sevk ediliyor. Yurdun Farklı Noktalarına Kekelik Gönderimi İstasyonda kuluçkadan çıkan keklikler, belirli bir süre bakım altında tutulup gelişimlerini tamamladıktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce belirlenen illere gönderiliyor. Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Artvin, Giresun, Erzurum, Erzincan, Tokat, Amasya ve Çorum gibi birçok il, Gümüşhane'den gelen kekliklerle doğal yaşamına kavuşturuluyor. Doğal Yaşamın Canlanması DKMP İl Müdürlüğünde görevli yaban hayatı teknikeri Yusuf Özkan, "Bu sayede hem nesli tükenme tehlikesi altında olan keklik popülasyonu artıyor hem de doğal yaşamın canlanması sağlanıyor. Keklikler, ekosistemin önemli bir parçasıdır ve birçok canlı türünün beslenmesinde önemli bir rol oynarlar" dedi. Sürdürülebilir Bir Proje Gümüşhane'deki keklik üretim istasyonu, sürdürülebilir bir proje olarak dikkat çekiyor. Üretilen kekliklerin doğal yaşam alanlarına uyum sağlaması ve popülasyonlarını artırması için bilimsel çalışmalar yapılıyor. Bu sayede, Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğinin korunmasına önemli bir katkı sağlanıyor.  
Gümüşhane'de üretilen binlerce keklik, ülkemizin farklı bölgelerine gönderilerek doğaya bırakılıyor. Bu sayede doğada ekosistem dengesi korunuyor.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kelkit Kanatlı Üretim İstasyonu, Türkiye'nin dört bir yanına keklik göndererek biyolojik çeşitliliğin korunmasına önemli katkı sağlıyor. 2018 yılından beri faaliyet gösteren istasyonda yıllık 10 bin keklik üretilerek, doğaya bırakılmak üzere farklı illere sevk ediliyor.

Yurdun Farklı Noktalarına Kekelik Gönderimi

İstasyonda kuluçkadan çıkan keklikler, belirli bir süre bakım altında tutulup gelişimlerini tamamladıktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce belirlenen illere gönderiliyor. Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Artvin, Giresun, Erzurum, Erzincan, Tokat, Amasya ve Çorum gibi birçok il, Gümüşhane'den gelen kekliklerle doğal yaşamına kavuşturuluyor.

Doğal Yaşamın Canlanması

DKMP İl Müdürlüğünde görevli yaban hayatı teknikeri Yusuf Özkan, "Bu sayede hem nesli tükenme tehlikesi altında olan keklik popülasyonu artıyor hem de doğal yaşamın canlanması sağlanıyor. Keklikler, ekosistemin önemli bir parçasıdır ve birçok canlı türünün beslenmesinde önemli bir rol oynarlar" dedi.

Sürdürülebilir Bir Proje

Gümüşhane'deki keklik üretim istasyonu, sürdürülebilir bir proje olarak dikkat çekiyor. Üretilen kekliklerin doğal yaşam alanlarına uyum sağlaması ve popülasyonlarını artırması için bilimsel çalışmalar yapılıyor. Bu sayede, Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğinin korunmasına önemli bir katkı sağlanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.