Giresun'da Bulunan Esrarengiz Taş İncelemeye Gönderildi! Göktaşı mı?

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 01.09.2024 - 00:09, Güncelleme: 01.09.2024 - 09:05 4883 kez okundu.
 

Giresun'da Bulunan Esrarengiz Taş İncelemeye Gönderildi! Göktaşı mı?

Giresun’un Alucra ilçesinde kırsal alanda bulunan ve göktaşı veya meteorit olabileceği tahmin edilen gizemli bir taş, heyecan yarattı.
Taşı bulan kişi, bu olağanüstü keşfi inceletmem üzere Kocaeli Üniversitesi’ne gönderdi. Bulan kişinin çektiği videoda, taşın oldukça ağır olduğu ve mıknatısla yapılan testte çekim kuvveti gösterdiği belirtildi. Bu durum, taşın göktaşı veya meteorit olma olasılığını daha da güçlendirdi. Uzmanlar, yeryüzüne düşen göktaşlarının genellikle demir ve nikel karışımından oluştuğunu, bu nedenle mıknatıslar tarafından kolayca çekilebileceğini ifade ediyor. Bu esrarengiz taşın göktaşı olup olmadığı, Kocaeli Üniversitesi'nde yapılacak detaylı incelemeler sonucunda netlik kazanacak. Giresun'da bulunan bu gizemli taşın, bilim dünyasına ne gibi yeni bilgiler katacağı merakla bekleniyor.
Giresun’un Alucra ilçesinde kırsal alanda bulunan ve göktaşı veya meteorit olabileceği tahmin edilen gizemli bir taş, heyecan yarattı.

Taşı bulan kişi, bu olağanüstü keşfi inceletmem üzere Kocaeli Üniversitesi’ne gönderdi.

Bulan kişinin çektiği videoda, taşın oldukça ağır olduğu ve mıknatısla yapılan testte çekim kuvveti gösterdiği belirtildi. Bu durum, taşın göktaşı veya meteorit olma olasılığını daha da güçlendirdi. Uzmanlar, yeryüzüne düşen göktaşlarının genellikle demir ve nikel karışımından oluştuğunu, bu nedenle mıknatıslar tarafından kolayca çekilebileceğini ifade ediyor.


Bu esrarengiz taşın göktaşı olup olmadığı, Kocaeli Üniversitesi'nde yapılacak detaylı incelemeler sonucunda netlik kazanacak. Giresun'da bulunan bu gizemli taşın, bilim dünyasına ne gibi yeni bilgiler katacağı merakla bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.