Giresun'da kuzu ve oğlak desteklemesi için başvurular başladı

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 03.09.2024 - 14:04, Güncelleme: 03.09.2024 - 16:35 2063 kez okundu.
 

Giresun'da kuzu ve oğlak desteklemesi için başvurular başladı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı küçükbaş hayvancılık desteklemeleri kapsamında kuzu ve oğlak destekleri için 1’inci dönem müracaatlarını başlattı.
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: “Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği doğrultusunda, bu desteklerden yararlanacak kuzular ve oğlaklar, destekleme takvim yılı içinde doğmuş, küpelenmiş, TÜRKVET’e kayıtlı ve doğduğu işletmede en az 4 ay (120 gün) süreyle yaşamış olmalıdır. Ayrıca, koyun-keçi vebası aşısı yapılmış ve VETBİS’e kaydedilmiş olmaları gerekmektedir. Yetiştiricilerin, desteklemeden faydalanabilmesi için damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliğine üye olmaları şarttır. Destekleme kapsamındaki hayvanlar, 4 aylık süre içinde doğduğu işletmeden farklı bir işletmeye nakledilse bile, desteklemeye ilişkin diğer şartlar sağlandığı takdirde desteklemeden yararlanabilir. Ancak, 5996 sayılı Kanun’un 36’ncı maddesine göre idari para cezası sonucu işletmeye kayıt edilen kuzu ve oğlaklar destekleme kapsamına alınmayacaktır. Destekleme dönemlerinde, desteklemeye hak kazanan toplam kuzu ve oğlak sayısı, işletmede kayıtlı anaç koyun keçi sayısının 1,5 katını, dişi kuzu sayısı ise anaç koyun sayısının 1,5 katının %55’ini geçemez. Hazırlanan icmallerde öncelik dişi kuzulara verilecektir. Anaç koyun keçi bulunmayan işletmeler destekleme kapsamına alınmayacaktır” ifadelerine yer verildi. Başvuru Bilgileri ve Süreçler: Yetiştiriciler, destekleme başvurularını üyesi oldukları damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliğine dilekçe ile yapabilir. İlk dönem başvuruları 2 Eylül 2024 tarihinde başlamış olup, 2 Aralık 2024 tarihinde mesai bitimine kadar sürecek. İkinci dönem başvuruları ise 1 Nisan 2025 - 15 Haziran 2025 tarihleri arasında alınacak. Birinci dönemde başvuru yapan yetiştiriciler, ikinci dönemde de başvuru yapmış sayılacak. İlk dönemde başvuru yapamayanlar, ikinci dönemde başvuru yapabilecek. Destekleme Miktarları: Temel kuzu/oğlak desteği: 200 ₺/baş (net) Aile işletmelerinde doğan tüm oğlaklara ve dişi kuzulara: ilave 200 ₺/baş Kadın veya genç çiftçilerin işletmelerinde doğan tüm oğlaklara ve dişi kuzulara: ilave 140 ₺/baş 1’inci derece tarımsal amaçlı örgütlere üye yetiştiricilerin tüm oğlak ve kuzularına: ilave 40 ₺/baş İlave destekler, temel kuzu/oğlak desteğini hak eden kuzulara/oğlaklara, belirtilen şartlar sağlandığında temel desteğe ek olarak verilecek. Yetiştiriciler, destekleme süreciyle ilgili detaylı bilgi almak için Giresun Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’ne veya ilçelerdeki Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri’ne başvurabilirler.  
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı küçükbaş hayvancılık desteklemeleri kapsamında kuzu ve oğlak destekleri için 1’inci dönem müracaatlarını başlattı.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: “ Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği doğrultusunda, bu desteklerden yararlanacak kuzular ve oğlaklar, destekleme takvim yılı içinde doğmuş, küpelenmiş, TÜRKVET’e kayıtlı ve doğduğu işletmede en az 4 ay (120 gün) süreyle yaşamış olmalıdır. Ayrıca, koyun-keçi vebası aşısı yapılmış ve VETBİS’e kaydedilmiş olmaları gerekmektedir. Yetiştiricilerin, desteklemeden faydalanabilmesi için damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliğine üye olmaları şarttır. Destekleme kapsamındaki hayvanlar, 4 aylık süre içinde doğduğu işletmeden farklı bir işletmeye nakledilse bile, desteklemeye ilişkin diğer şartlar sağlandığı takdirde desteklemeden yararlanabilir. Ancak, 5996 sayılı Kanun’un 36’ncı maddesine göre idari para cezası sonucu işletmeye kayıt edilen kuzu ve oğlaklar destekleme kapsamına alınmayacaktır. Destekleme dönemlerinde, desteklemeye hak kazanan toplam kuzu ve oğlak sayısı, işletmede kayıtlı anaç koyun keçi sayısının 1,5 katını, dişi kuzu sayısı ise anaç koyun sayısının 1,5 katının %55’ini geçemez. Hazırlanan icmallerde öncelik dişi kuzulara verilecektir. Anaç koyun keçi bulunmayan işletmeler destekleme kapsamına alınmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Başvuru Bilgileri ve Süreçler:

Yetiştiriciler, destekleme başvurularını üyesi oldukları damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliğine dilekçe ile yapabilir. İlk dönem başvuruları 2 Eylül 2024 tarihinde başlamış olup, 2 Aralık 2024 tarihinde mesai bitimine kadar sürecek. İkinci dönem başvuruları ise 1 Nisan 2025 - 15 Haziran 2025 tarihleri arasında alınacak. Birinci dönemde başvuru yapan yetiştiriciler, ikinci dönemde de başvuru yapmış sayılacak. İlk dönemde başvuru yapamayanlar, ikinci dönemde başvuru yapabilecek.

Destekleme Miktarları:

Temel kuzu/ oğlak desteği: 200 ₺/baş (net)

Aile işletmelerinde doğan tüm oğlaklara ve dişi kuzulara: ilave 200 ₺/baş

Kadın veya genç çiftçilerin işletmelerinde doğan tüm oğlaklara ve dişi kuzulara: ilave 140 ₺/baş

1’inci derece tarımsal amaçlı örgütlere üye yetiştiricilerin tüm oğlak ve kuzularına: ilave 40 ₺/baş

İlave destekler, temel kuzu/ oğlak desteğini hak eden kuzulara/oğlaklara, belirtilen şartlar sağlandığında temel desteğe ek olarak verilecek.

Yetiştiriciler, destekleme süreciyle ilgili detaylı bilgi almak için Giresun Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’ne veya ilçelerdeki Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri’ne başvurabilirler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.