İzmir’de üreticilere üç yıllık güvence ve yenilikçi destekler

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 14.09.2024 - 09:47, Güncelleme: 14.09.2024 - 09:47 4801+ kez okundu.
 

İzmir’de üreticilere üç yıllık güvence ve yenilikçi destekler

İzmir’in Kınık, Menemen, Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 2024 yılı Bitkisel Üretim ve Hayvansal Destekleme Modeli tanıtıldı.
Yapılan bilgilendirme toplantılarında, çiftçilere yönelik stratejik üretim planları ve destekleme modelindeki yenilikler vurgulandı. Toplantılarda Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, İl Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Kılıç, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Battal Kürşad Sevim ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü’nün yanı sıra, ilçe müdürleri, TARSİM yetkilileri, üretici birlikleri temsilcileri ve önder üreticiler yer aldı. Hayvancılık Destekleme Modeli: Yeni modelde, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık ve ipek böceği yetiştiriciliği temel destek kalemleri olarak belirlendi. Destek ödemeleri ilk kez 3 yıllık periyotlarla yapılacak, bu da üreticilere uzun vadeli bir planlama fırsatı sunacak. Aile işletmeleri, genç ve kadın yetiştiricilere ek destekler sağlanacak, ayrıca verimlilik kriterlerine göre ilave destekler sunulacak. Bitkisel Üretim Destekleme Modeli: Bitkisel üretimde, destekler üretim döneminden önce açıklanarak daha sade ve etkin bir destekleme mekanizması sunulacak. Üreticilere, planlı üretim desteği ve üretimi geliştirme destekleri sağlanacak. Ayrıca, su kaynaklarının kısıtlı olduğu bölgelerde ek yer altı su kısıtı desteği verilecek. Sertifikalı tohum ve fidan kullanımı, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları destekleri devam edecek. Yeni destekleme modeliyle tarım ve hayvancılık sektöründe sürdürülebilirlik ve verimliliğin artırılması hedefleniyor. Çiftçilerin bu desteklerle daha güçlü bir planlama sürecine girmesi ümit ediliyor.  
İzmir’in Kınık, Menemen, Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 2024 yılı Bitkisel Üretim ve Hayvansal Destekleme Modeli tanıtıldı.

Yapılan bilgilendirme toplantılarında, çiftçilere yönelik stratejik üretim planları ve destekleme modelindeki yenilikler vurgulandı.

Toplantılarda Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, İl Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Kılıç, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Battal Kürşad Sevim ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü’nün yanı sıra, ilçe müdürleri, TARSİM yetkilileri, üretici birlikleri temsilcileri ve önder üreticiler yer aldı.

Hayvancılık Destekleme Modeli:

Yeni modelde, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık ve ipek böceği yetiştiriciliği temel destek kalemleri olarak belirlendi. Destek ödemeleri ilk kez 3 yıllık periyotlarla yapılacak, bu da üreticilere uzun vadeli bir planlama fırsatı sunacak. Aile işletmeleri, genç ve kadın yetiştiricilere ek destekler sağlanacak, ayrıca verimlilik kriterlerine göre ilave destekler sunulacak.

Bitkisel Üretim Destekleme Modeli:

Bitkisel üretimde, destekler üretim döneminden önce açıklanarak daha sade ve etkin bir destekleme mekanizması sunulacak. Üreticilere, planlı üretim desteği ve üretimi geliştirme destekleri sağlanacak.

Ayrıca, su kaynaklarının kısıtlı olduğu bölgelerde ek yer altı su kısıtı desteği verilecek. Sertifikalı tohum ve fidan kullanımı, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları destekleri devam edecek.

Yeni destekleme modeliyle tarım ve hayvancılık sektöründe sürdürülebilirlik ve verimliliğin artırılması hedefleniyor. Çiftçilerin bu desteklerle daha güçlü bir planlama sürecine girmesi ümit ediliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.